fredag 24 oktober 2014

Pinspiration - Mörkblå sovrum

Det är väl typiskt. Just när jag så gott som landat i att vårt sovrum skulle få bli mörkgrått framöver så slinker en liten tanke in. Tanken var mörkblått. Mörkblått, vore inte det fint i ett sovrum, eller framför allt, i vårt sovrum. Jo, jag tycker nog det. Jag är inne på mörkt i alla fall som ni kanske förstår. Spontant tänker man kanske "ljust och fräscht" i sovrum. Som en scen ur en juicereklam med frukost på sängen bland krispigt vita lakan i ett vitt ljus med vinden lekandes i tunna vita gardiner vid ett öppet fönster. Men vitt och ljust kan onekligen kännas kalt och oinbjudande också. Speciellt i vårt land där mycket av året bjuder på kallt ljus in genom fönstren. Jag har även funderat på en blek blommig retrotapet från Duro, och Josefs Franks Krysantemer i lila. För tapeter ger också oftast en mer varm, ombonad känsla. Men, det är lättare att måla om än att tapetsera om, ifall man nu skulle ångra sig eller tröttna. Och tapeter är dyrt också, jämfört med färg. Två rullar kostar ibland mer än 10 liter färg. Men jag funderar alltså på mörkblått nu. Med accenter i mässing kanske? Bryter av fint mot ett vitt tak också. Mörkt, ja. Men vadå i ett sovrum ska man ju sova.


Bilder från: Mad about the house, StylyzeHouse and home, Remodelista och Ruemag, i den ordningen.

2 kommentarer :

  1. Den första och den tredje bilden har väldigt fin blåfärg på väggarna tycker jag. Jag tror också att det passar bra med mörkt i ett rum som man ska sova i.

    SvaraRadera
  2. De matta "dova" mörkblå är ju så vackra - och i mitt tycke "gladare" och inte så deppigt som en grå lätt kan kännas tänker jag. Kolla "tant johanna", tror hon också väljer en mörk blå till nytt sovrum! /Anna

    SvaraRadera