måndag 18 augusti 2014

Lekstugan del 5 - Tak

Nu har det varit mer jobb med än dokumentation av lekstugan ett tag. Dags för en liten uppdatering således! Efter att stommen var klar var det ju dags för tak.

Man kan ju göra det enklare för sig och välja typ OSB skiva eller liknande till undertak, och slippa kapa 34 råspontbrädor som ska passas in och spikas en i taget. Men sen när gör jag det enkelt för mig? Mest gjorde jag det dock för att det är snyggt, och jag vill ha råsponten synlig i taket inifrån.

Koncentrerad Johanna smygfotas av make. Spikpistolen är verkligen "A girls best friend". Och det finns nästan alltid ett verktyg som väger upp för det man saknar i råstyrka. Och nästan aldrig en ursäkt i "Jag kan inte".

Råspont spikad, dags för uppfästning av läkt att fästa vindskivorna i. Sen en trekantslist på ovansidan så att vattnet rinner bort från vindskivorna.

Vindskivor och takpapp på! Väggarna har börjat täckas in med vindpapp. I skrivandets stund så är det klart, läkten som panelen ska spikas fast i är på plats och fönstren likaså. Så här händer det grejer! Bilder på det kommer. Här näst ska det dit en dörr, panelen ska på och foder och knutbrädor också. Och ett litet halvmånefönster ovanför dörren. Ja och så plåttaket då som ligger och väntar på bättre dagar. Eller på att jag ska köpa takläkt, för jag gjorde slut på all läkt idag. Hade visst räknat lite snålt. Sen återstår en av de roligaste bitarna, insidan. Men först ska den målas. Det är lite att göra, men det är ett lustfyllt jobb!

4 kommentarer :

 1. Vad fin den blir. Så impad att du byggt allt själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Va mer jobb än jag trodde, fast jag har också gjort det till mer jobb än det behövde va också :D

   Radera
 2. Jag och min make satte den stressiga tillvaron i Stockholm på vänt ett tag och flyttade till Frankfurt. Här kommer jag att vara hemma och umgås med mina barn (när de inte är i förskolan). Detta kommer innebära en del extra tid för mig, tid som jag inte är van vid. Men så kom jag och tänka på dig. Jag har ofta väldigt mycket ideér men när de ska förverkligas lämnar jag gärna lite bekvämt över hammare och spik till maken. Så mitt löfte till mig själv är att under den här tiden börja känna mig bekväm med hammare och spik igen (jag var mkt bättre på att ta tag i saker själv när jag var yngre). Och du är mina absolut största inspirationskälla. Jisses vad det kliar i fingrarna när jag ser hur du går loss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilka fina ord! Tack! Jag tycker att det är en förmån att få inspirera, då får man liksom dubbel belöning för arbetet. Resultatet plus att man får ge inspiration. Fin morot att fortsätta för, tack!

   Radera