tisdag 19 augusti 2014

Lekstugan del 6 - Fönster och läkt

Såhär ser stugan inemellan lönnen och äppelträdet ut nu. Som ett brunt litet pepparkakshus i sin vindpapp, med glasyr av trären läkt. Den uppmärksamme noterar även att det nu sitter två stycken tvåluftsfönster i de förut tomma gluggarna.

Fönstren fyndade jag via Blocket när lekstugan fortfarande bara existerade på ritbordet, så jag har kunnat anpassa stommen efter dem.

Och såhär ser insidan ut nu. Där inne ska det kläs med enkel träpanel sen som ska målas, och på golvet blir det nog oljat eller målat träplank där med. Det ska tålas lek och leriga skor från spring ut och in. En sak jag inte bestämt än är dock om jag ska passa på att trycka dit lite isolering i väggarna. Nu medan jag kan. Ganska onödigt för stunden, men jag tänker att man kanske är glad att man gjorde det sen i framtiden? Vad vet jag. Får grubbla en vända till. Takhöjden inne i stugan är runt 2,80 upp till nock, och 1,80 där taket börjar vid väggen, så här inne kan alla leka utan att få nackspärr. Stora som små.

2 kommentarer :

  1. Lägg på lite isolering. Barnen lär vilja sova där ute när de blir äldre, tror du inte? Jag skulle lätt vilja det iallafall :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har nog rätt :) Och skulle kännas lite dumt att inte göra det när man gör allt annat så noga... ;)

      Radera