fredag 1 augusti 2014

Say hello to Sugar paste Barbie

När Daisy fyllde tre år för ett tag sedan så fick hon ju sin efterlängtade "prinsess-tårta". Man kan göra dessa tårtor på massa olika sätt, här kommer lite bilder på hur jag gjorde min.

Dockan som skulle få pryda tårtan hade jag sparat ett tag, sedan hon förlorat båda sina oproportionerligt långa och smala ben i en tragisk lek-olycka. Eftersom hon inte hade ben fick hon en kjol av en avklippt petflaska som även hjälpte till med klänningens form upptill. Petflaskan slutar där tårtan börjar. Fyllningen består av saftsoppa på kakbottnarna så de blir lite mindre torra, sedan hallonsylt, vaniljkräm och hackade jordgubbar. Under marsipanlocket är det grädde smaksatt med äkta vanilj.

Kjolen av vit marsipan.

Sedan fick hon ett klänningliv och dekorationer av sugarpaste. Jag tycker inte att sugarpaste är speciellt gott att äta i mängder, därav gjorde jag inte kjolen som täcker tårtan i det utan i marsipan. Det har alltid varit viktigast för mig hur tårtan smakar, inte hur den ser ut.

Pillipill...

Jag hade kunnat fortsatt i en halv evighet och pysslat med kjolen och satt blommor på hela! Tur att jag har en man som påminner mig om att den snart ska ätas upp och hackas sönder, så jag håller mig i skinnet.

Tada! Sugar paste Barbie!

Lyckan över tårtan var total från treåringen, och det var precis det jag hade hoppats på att åstakomma. Så tack för allt Barbie. Och hon ba: "After all I've been through, this is how you treat me? Yeah, thank's for nothing!"

2 kommentarer :

 1. Tack för inspiration. Bakade tårtbotten igår, köpte också färdigt marsipanlock. Köpte först sugarpaste som jag tänkte kavla ut och täcka med men sedan tänkte jag att jag gör det lite lättare för mig själv, känns pilligt ändå ;)
  Sista fråga bara; har du använt sådana där blomutstickare till dina blommor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en speciell tvådelad form för 3D blommorna. En utskärare, en siliconform för strukturen. De små är med stansar ;)

   Radera