lördag 2 augusti 2014

Lekstugan del 1 - Grunden

Vi har haft och har lite olika projekt pågående här hemma i sommar. Ett av dessa är en lekstuga till barnen. Och jag har varit så sugen på att rita och bygga den själv, bara för att testa, och tillslut gav min snälla man med sig och låter mig nu bygga den. Trots att jag aldrig byggt något liknande förut. But there's a first for everything!

Jag började med att fundera på vart den skulle stå, och valde tillslut det här tråkiga hörnet på baksidan av trädgården. Det är mest bara lera och maskrosor där nu, och jag tänkte att det vore lite kul att kila in den där mellan träden.

Eftersom jag bygger den i lösvirke så var det första jag började med att göra en ritning. Och även att kolla med Boverket vilka regler som gäller för placering och mått och så. Den blir lite större än en vanlig lekstuga, för jag tänker att man ska kunna använda den till lite annat sen när barnen inte vill leka i den längre.

Planering klar, dags att börja köra!

Först grävde jag ut och jämnade till marken. Högg bort lite rötter med yxa och så också.

Sen lade jag ut markduk i hålet och så fyllde mannen och jag på med singel. Efter det placerade jag ut lekablocken den ska stå på och mätte in dem så de hamnade i våg. Jag är medveten om att detta inte är enklaste möjliga modellen för en lekstuga, men som sagt. Jag vill att den ska stå sig länge! Fortsättning följer...

KOMMENTERA

Skicka en kommentar