torsdag 21 augusti 2014

Lekstugan del 7 - Plåttak och dörr

Nu har äntligen dörren kommit på plats! En friggebodsdörr i måtten 185 x 80 cm. Så skönt! Behöver man inte oroa sig för att det regnar in och hålla på och täcka öppningen med plast hela tiden för att slippa en pöl innanför dörren varje gång det stormar på. Taket har även blivit läktat så nu ska plåt på!

Kapar plåtarna till rätt längd med sticksåg. Det ljusa på dem är lite lera som stänkt på den översta plåten när det spöregnade en gång.

Taket på! Och vindskiveplåtar och nockplåt. Känns väldigt bra att det är gjort. Dags att grundmåla dörren.

Och med det fick jag finfin hjälp! Hon var så laddad inför denna målning så hon höll på att tjata ihjäl mig under arbetet med plåttaket! "Ska vi måla dörren nu?" Om jag fick en guldpeng för varje "Snart" jag sagt till henne så skulle jag vara rik som ett troll. Fick mig att jobba snabbare kanske. Haha!

"Det är så kul att måla mamma, jag bara ääälskar det!" Mammas tjej.

Nu ska det byggas en liten förstukvist bara, eller i alla fall den del som sitter ihop med fasaden, sen ska panelen på! Längtar till detta moment, vet att det kommer göra hela skillnaden i att börja se slutresultatet.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar