lördag 2 augusti 2014

Lekstugan del 2 - Stommen

 När lekstugans grund var i våg, så var det dags att börja bygga stommen. Botten av den byggde jag i tryckt regel. Kollar hela tiden så att den fortsatt är i våg. Jag är lite väl petig men jag ser det som övning, jag vill bygga större saker sen.

 Klart! Dags för regelgolv. 

 Regelgolv i spånskiva på plats och delarna till stommarna uppkapade. Sedan lägger jag upp delarna till varje väggstomme på gräsmattan och kollar så alla bitar blivit rätt innan jag skruvar ihop den och reser den.

 Ena sidan och baksidan resta. Eftersom jag var själv med detta då mannen hade med barnen på utflykt så jag kunde få arbetsro, så reste jag dem med hjälp av stöttor. Daisy inspekterar mammas jobb sen och frågar för tusende gången om lekstugan är klar snart.


Stommen saknar nu bara framsida, sen är den klar. Och den var ju hyfsat enkel att bygga, lite trixigare är det med takstolarna. Speciellt om man vill ha sadeltak och helst öppet upp i nock på insidan, utan tvärgående bjälkar. Finns många olika sätt att göra det på. Här har jag gjort en på prov för att testa vinkeln och avståndet. Det ska in ett gavelfönster i denna takstol också, så det är lite klurande kvar. Dessutom är virket slut nu så jag får klura vidare hela vägen till brädgården.

Så såhär ser den ut nu. Hoppas på att bli något sånär klar innan vintern så man i alla fall hinner grundmåla den. Som sagt, fortsättning följer...

4 kommentarer :

 1. Jag är väldigt imponerad - vad grym du är!!!!

  SvaraRadera
 2. Duktig du e! Kanske man skall våga sig på ett kombinerat förråd/orageri själv efter att ha sett detta! Tack för inspirationen :) /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och ja, bara gör det! Bara man läser på innan så. Finns massa byggtips på Youtube eller på andra internetsidor. Jag har även lånat lite böcker i grundläggande byggteknik på biblioteket ;) Lycka till i så fall!

   Radera