måndag 3 september 2012

Dagvill, otydlig och omöblerad.

Jag skrev visst att vi får huset på måndag om en vecka. Jag trodde det också, men det var visst lite fel. Vi får det på tisdag. Och en annan sak som kanske inte framgick helt tydligt av mitt tidigare inlägg. Vi kommer alltså inte att göra allt detta arbete med huset själva! Vi kommer att göra en del själva, och med hjälp av familj och kanske någon vän, men sen kommer vi att leja bort en hel del också! Inte på grund av ointresse, men på grund av tidsbrist. Har suttit med offerter och budget i veckor nu känns det som! Materialvalen börjar falla på plats så nu återstår bara hantverkare.

En annan sak som ju börjar ta form i mitt huvud nu är möbleringen. Svårast just nu är vardagsrummet. I dagsläget har vi två hela väggar mitt emot varandra, en vägg med fönster och öppet åt den fjärde väggen mot kök och hall. Och eftersom vi inte varken nu eller sen kommer att kunna ha separat TV rum så blir det ju att man möblerar vardagsrummet så att det ska gå och både sitta och ha trevligt och gå att sitta och titta på TV:n. Det är lätt när man har två hela väggar mitt emot varandra. Soffan mot en och TV:n på den mitt emot, resten kan man ju göra som man vill. Men i nya vardagsrummet finns det bara en hel vägg, en vägg med tre fönster, en vägg med ett fönster mitt i och en vägg med öppning mot hallen mitt i. Så det går ju inte att vara bekväm och bara flytta över möbleringen som den är nu, typ copy paste till nya huset. Vi måste ju tänka om. Och vår soffa har så hög rygg så den går inte under något fönster. Så den kan bara stå mot en vägg. Och mitt emot den väggen finns ingen plats för TV. Så då får man sitta i vinkel, inte helt ultimat. Och tror inte att vardagsrummet känns stort nog för att ha soffan fristående heller.

Men ack, ack. Ett i-lands problem och ingenting annat. We'll figure it out. Helst av allt skulle jag inte vilja ha TV:n i vardagsrummet alls, men just nu är det bästa och enda lösningen. Så jag får klura vidare. Jag tycker ju ändå att sånt här är kul. Och klart man kan möblera om vart eftersom. Men det är väl bara det att jag vill få upp hyllor och tavlor och sånt på väggarna så snabbt som möjligt, och då måste man ju helst ha möblerat klart. Ser fram emot att få börja nu, fast det är bra att vi har en vecka kvar, för vi har verkligen saker vi måste spika fortfarande!

3 kommentarer :

  1. Wow vilka härliga planer! Jag är extremt imponerad över att du orkar planera och fundera i "ditt tillstånd". Jag har inte en droppe energi över ens till sånt som måste göras... Kul att ni snart har ert hus!

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni lejer bort endel, blev som lite orolig för er ett tag där.

    SvaraRadera
  3. Skriva dit hjul på tv-bordet, så kan ni rulla fram den när ni kikar, kanske?

    SvaraRadera