fredag 14 september 2012

Lika a rolling stone!


Nu är vi igång! Igår var min pappa i huset och rev kök, medan mannen var på jobbet och jag hemma med barnen. Fick detta mms och hjärtat hoppade till lite. Nu har vi börjat liksom! No turning back! Stenen är satt i rullning! Så otroligt tacksam över att ha familj och vänner som ställer upp dessutom! Detta skulle inte gå annars! Sen på kvällen när mannen hade slutat jobbet så åkte vi ut till huset tillsammans med min farmor som kommer att hjälpa oss lite med barnen när vi är där. När vi kom ut var kaklet snart nere det med, fläktlådan uppe vid taket borta och golvlisterna hade börjat ryka i vardagsrummet också. Han jobbade på i ett rackarns tempo igår min pappa! Otroligt tacksam!

Själv har jag faktiskt inte heller legat på latsidan fast jag varit hemma. Jag har beställt typ 100 kvm golv, ni får se vilket det blev sen. Ritade om nya köket en sista gång och har räknat, räknat och RÄKNAT på budgeten och materialkostnaderna så att vi ska veta hur mycket vi har över för hantverkare. Och det är tajt, men jag tror och hoppas att vi kommer att ro det i land utan allt för mycket kompromisser.

En sak jag dock inte landat helt i än är kökskakel. Eller jag hade landat, men nu är jag ute och flyger igen. Jag har varit väldigt sugen på ett betongkakel från Marrakech design, och är väl fortfarande. Vi kommer att ha ett som golv i badrummet och ett annat innanför dörren i hallen. Men asså, det är ju så svååårt ibland att lyckas fantisera ihop i huvudet hur det kommer att se ut!? Jag sitter och tittar på mina skisser och kisar med ögonen och försöker att tänka in det i bilden. Antingen så blir det galet bra, eller pannkaka liksom. De kaklen är ju inte så blyga av sig heller. I alla fall inte de två jag tänker på. Och inte är det ångra-sig-efter-en-månad-och-knacka-ner-det-billigt heller. Men så hade jag som sagt vad landat ändå tills jag fick se en inspirationsbild på ett kök som bara matchade bilden jag försökte få ut ut ur mitt huvud till verkligheten så bra, och då ba hmm... Kanske jag ska slopa det ändå och köra på det allra första jag tänkte, som var enkelt vitt kakel från bänkskiva till tak. Well, well. Decisions, decisions.

Men kakel till köket är det ju egentligen ingen panik med. Det kan till och med komma upp lite senare, vore bara skönt att landa i ett beslut, både för hjärnan och för budgeten. Nu ska jag i alla fall gå in på IKEA.se och göra de ändringar jag gjorde på papper igår i vår digitala köksskiss också, sen är det inte mycke planering kvar. Bara fullt ös medvetslös!

5 kommentarer :

 1. Heja er! Är övertygad om att det kommer blir toppenfint. Jag älskar Marrakechkaklet och nästa gång vi ska göra om ett badrum tänker jag lägga in det som golv.

  Skönt att ni kan få så mycket hjälp, det behövs. Och kom ihåg att det går upp och ner under en omfattande renovering. Bara man har målet i sikte så går allt att ta sig igenom.

  Heja er!

  SvaraRadera
 2. å! marrakech har superläckra kakel! Finns väldans fina på stiltje.se oxå! önskar mig ett sånt till vårat badrumsprojekt som aldrig tycks komma igång...kram!

  SvaraRadera
 3. Oj vad spännande att få se hur det blir sen :D

  SvaraRadera
 4. marrakech är sjukt snyggt. vi har det i badrummet. Men det är väldigt känsligt har vi märkt så det blir lätt repor och märken men det kan va en del av Charmen. De e ju ändå handgjorda =)

  SvaraRadera
 5. Emma: Tack! Heja behövs! Skulle helst vara där varje dag och greja tills långt efter solen gått ner! Men det går inte just nu eftersom det är 2 mil bort från där vi bor nu och mannen har bilen till jobbet om dagarna och jag har två små här hemma. Men det kliar i kroppen! Upp och ner kommer det garanterat gå ja! Vi har knappt ens börjat ;-P

  Paula: Spännande! På ett sätt kul att ha något kvar att ta tag i, det kommer ju vi också ha. Panel, altan och ommålning, andra halvan av vinden unt so waider... ;-)

  Lady Thirty: Ja det tycker jag med! ;-D

  The Bostroms: Ja I know! Men vi ska försöka impregnera det efter konstens alla regler för att minimera onödigt slitage. Men som du säger, lite nött ska saker bli tycker jag, absolut en del av charmen!!!

  SvaraRadera