torsdag 27 september 2012

Renovering - Saker jag inte visste innan del 1

En sak som har gått upp för mig med det här med renovering, det är att har man en idé eller bestämd lösning så betyder inte det att man bara förmedlar den till den som utför jobbet, och så gör dem så, copy paste. Utan ibland kan man behöva slåss lite för sin idé. En del hantverkare vill gärna göra saker på sitt sätt, som de alltid har gjort. Och det kan jag ju förstå, och att de vet bättre ibland kan jag också förstå. Men när det kommer till den estetiska aspekten så är det inte alltid lika lätt att förstå varandra alltid, eller snarare göra sig förstådd. Jag är egentligen ganska petig, med allt estetiskt. Skulle jag kunna, så skulle jag gärna stå där och flåsa dem i nacken konstant och påpeka att jag skulle vilja ha ett uttag lite högre eller dragning annorlunda. De små detaljerna betyder mycket för mig, men ibland är det svårt att få dem att förstå att något så litet ändå kan vara så viktigt.

För dem är det ju mer ett jobb av alla som ska göras, men för mig är det ju något jag ska leva med sen i år framöver. Det är jobbigt att vara petig ibland, men när det sen väl är gjort är jag oftast glad att jag stod på mig. Men inte trodde jag att det skulle vara riktigt så jobbigt att ha en bestämd idé om det mesta. Jag trodde nog att det skulle underlätta, men i praktiken betyder det ju att du behöver vara närvarande för att fatta varenda beslut när de utförs, och det går inte för mig. Vi bor ju inte i huset än, tack och lov i och för sig, och jag sitter på andra sidan stan utan bil med två barn. Här har det dock varit en enorm hjälp återigen att ha min pappa där mest hela tiden. Han ringer mig, vi diskuterar, mms:ar skisser och landar alltid i en lösning som han sen förmedlar till hantverkarna. Men igår åkte jag faktiskt ut en sväng för att träffa elektrikern själv, och då kom min mamma bort och tog barnen, så åkte jag och pappa ut till huset. Jag är otroligt tacksam för all hjälp familj och vänner ställer upp med! Jag och mannen säger ofta till varandra, att utan den, skulle det här aldrig gå!

KOMMENTERA

Skicka en kommentar