fredag 13 april 2012

Prints på min hjärna

Skärmdum från ASOS.

Jag är sugen på att införskaffa ett par mönstrade byxor, och har varit det ett tag. Men jag har inte hittat några jag gillar. Mönster är lite svårt på byxor alltså, det är en fine line mellan pyjamas (som jag ändå alltid går i) och klockrent. Och jag siktar nog mer mot klockrent än mot (en till) pyjamas. Även om pyjamas bisarrt nog är trendigt just nu. Se bara på bilden längst upp till vänster, den heter till och med "Pyjama trouser" eller inspirationscollaget under. Inte min kopp te med flanell ute bland folk asså. Kanske mest för att jag ändå redan lever i gränslandet.

Också skärmdump ASOS.

Men tillbaka till mönsterbyxorna. Jag har ett par i lite harem-modell som jag köpte förra året på Lindex, de gillar jag mycket, men nu är jag på jakt efter ett par lite mer dressade. Inte så slappa i passformen med andra ord, och lite kraftigare tyg. Jag provade ett par svarta blommiga på H&M men de var inge snygga. Tyget kändes fel och mönstret var lite för charter för min smak. Ett par typ slim-jeans i lite aztek-liknande möster vore klockrent! Eller ett par i inte så hula-hula blommigt blommönster. Eller kanske ett par raka kostymbyxor i typ Hermés slips-mönster. But they are nowhere to be found. Hade jag haft tiden hade jag siktat på att sy ett par, men nu vet jag (av erfarenhet) att det bara slutar med en påse tyg till i traven av fantastiska plagg som förblir idéer, eller i bästa fall påbörjade.

Men till saken hör väl också att jag bara scannat av utbudet nätledes än så länge, jag är i princip aldrig nere på stan längre. Av naturliga skäl. Nyss när jag var ute med dubbelvagnen så sa en mamma högt till sin son: "Titta Alexander! En sån där monstervagn hade vi också när du var liten!" Jag fnissade inombords då. Jag är för övrigt väldigt nöjd med vår vagn, det är väl snarare den ständiga tidspressen när man är ute med barnen som får en att dra sig. Tålamod, hunger, kissblöjor och annat som plötsligt kan få en trevlig shoppingtur att bli panikartad. Så nåväl. Det var mycket om ett par stackars byxor det. Jag ska fira med grisfest gone pyjamasparty när jag hittar de rätta!

KOMMENTERA

Skicka en kommentar