söndag 11 januari 2015

Sunroom in winter sleep

Strax innan vintern kom så stod det klart, skalet till vår utbyggnad. På insidan så syns det bättre att det faktiskt bara är just ett skal. Men väsentligheterna är på plats, så som tak, rännor och exteriör. Grundmålat är det också. Återstår utöver allt invändigt gör ju målning av dörrar och glasbyte på dessa. Ett handtag ska dit också, och så ska det målas panel och foder såklart.

Bilderna tog jag bara för någon dag sedan, när nyårssnön just hade töat bort. Ska bli så kul att sätta tänderna i detta om en månad eller två. Tror det kan bli riktigt mysigt och bra. Mest ska det fungera om en extra matplats, med långbord och serveringsbänk längs väggen. Kanske en dagbädd längst in.

Och såhär härligt frostbitet såg det ut igår, precis innan snön vräkte ner och täckte hela världen. Nu ska det få återgå till sin dvala för ett tag till, innan det är dags att väcka det och fylla det med en himla massa liv. Jag tänker att jag ska smita in här i bara morgonrocken en morgon i juni, via innerdörren när regnet smattrar mot plåttaket och jag är vaken först av alla. En kopp te, tända något ljus och dofta på färska blommor från trädgården som står i en vas på bordet. Där ska jag sitta och lyssna på regnet. Med den målbilden ska jag isolera, häfta plastduk, sätta panel, lägga golv och måla, måla, måla. Så hoppas jag att jag sitter där i juni och inte i oktober, fast helst både och.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar