tisdag 20 januari 2015

Uppfräschning badrum - Före

Senaste tiden så har jag hållit på lite med en liten budgetrenovering av vårt ena badrum. Badrummet var renoverat av tidigare ägare 2008 och fullt fungerande. Bara inte riktigt min stil. Men det är absolut inte orsak nog för mig att riva ut det. Inte alls. Men däremot så har jag gjort några enklare förändringar, för att sätta min egen prägel på det.

Mäklarbilden.

Det här skåpet var väldigt märkligt placerat med typ 5 cm ostädbart utrymme kvar till golvet, så det skruvade jag ner och tog ut i förådet.

Badkarets fyrkantiga form fick badrummet att se mindre ut och var lite grunt så jag sålde det på Blocket och köpte ett nytt på samma ställe fast ett rundat på tassar istället med mer djup. Gick plus minus noll på den affären så det var ju toppen eftersom jag verkligen inte hade någon direkt budget för detta projekt.

Det här märkliga 10 cm grunda skåpet som typ inget fick plats i flyttade jag och satte bakom dörren i tvättstugan istället. Passar bättre till rengöringsmedel. Och det tunga, ständigt dunkande svarta toalettlocket skickade jag till Återbruket och ersatte med ett tyststängande vitt.

Sen sålde jag spegelhyllan med lysrör, också på Blocket, och använde pengarna till att köpa spegel, lampa och hylla på IKEA istället. Behövde bara lägga till lite så fortfarande en riktig budgetrenovering. Thank you Blocket! Skåpet till vänster byggde jag i somras av ett överblivet fönster och virke som blev över från lekstugan. Tvättstället med skåp fick vara kvar, men jag målade det ljusgrått tillsammans med skåpet och byrån till höger. Så! Nu ska jag lägga ut lite bilder på hur det blev också. 

4 kommentarer :

 1. Så snyggt du fick till badrummet! Är så inspirerande att titta på dina bilder. Gillar fönsterskåpet, det är nog nåt jag ska ge mig på själv!! Finns massor av gamla fönster o andra gamla grejer hos min mans föräldrar i deras lador o uthus... Men jag är så dålig på att komma på vad man kan göra! Så tack för att du delar med dig av din kreativitet! Kram Johanna Rådbo (Johansson)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Va gullig du är! Och ja, skrot kan bli guld med rätt idé! Just fönsterskåps-idéen har jag haft i min inspirationsmapp hur länge som helst, men inte haft någon användning av den. Förens nu då :) Tack igen! Blir så glad! Kram

   Radera
 2. Hej fina du!
  Vad grundmålar du med? Är det den där "häftgrunden"? :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja det är en häftgrund från Alcro, tror den heter "Häfta" till och med? Lite dyr men har aldrig gjort mig besviken!

   Radera