söndag 28 september 2014

Paris golden hour

En långweekend hade vi i Paris, mannen och jag. Flög på torsdag runt lunch och landade strax efter klockan tre. Väldigt fint att komma sådär på eftermiddagen. Man behöver inte lämna över till barnvakt i ottan och man har ändå skaplig del kvar av dagen. När vi lämnat väskor och så på hotellet så promenerade vi ner mot Seine och Place de la Concord, som vi bodde några minuter ifrån.

Ah Paris! Tu es belle!

Hotellet vi bodde på hette Hotel Astor Saint-Honoré på Rue D'Astorg. Mellan Champs-Élysées och Montmartre ungefär. Vi hade ett fint rum med stora fönster mot en lugn innergård. Ett bra prisvärt hotell med mysiga rum, mitt emellan typ allt, Eiffeltorn som Louvre. Men nästa gång vill jag nog bo i Montmartre. Men det fanns typ inget vettigt kvar att boka där när vi bokade bara. Får vara ute i lite bättre tid nästa gång.

Paris selfie.

Och där var den plötsligt, Eiffeltornet. Och då visste man säkert, jo vi är i Paris.

Det var mannens första gång där och min andra. Om språkresa i nian räknas, haha. Men språket kan jag ju lite i alla fall, och de stora sevärdheterna har jag sett live tidigare.

Pont Alexandre III.

Et voilà! La Seine.

Underbart att strosa, stanna och bestämma takten efter lust och känsla.

När det började skymma så traskade vi hemåt igen, för att byta om och gå ut och äta lite.

Och fönstershoppa lite på vägen. Paris style. För drömma, det kan man ju.

4 kommentarer :

 1. Åh ser härligt ut!
  Grymma ni är som tar iväg så där. :)
  Hur tycker barnen det är när ni är borta, funkar det bra?
  Är de tillsammans alla 3? Drömmer också om en långweekend men tyvärr är barnvakt en bristvara här..
  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja det var riktigt härligt :) För barnen funkar det bra, Dylan och Daisy är så stora att de fattar konceptet med att vi åker bort, och sen kommer vi hem igen. De tycker det mest är kul att någon de gillar som mormor, moster eller morbror är här en dag eller två. Det går bra för Adelle också även om hon är lite mindre, så hon förstår ju inte på samma sätt. Man kan inte förklara för henne. Men hon är ju van och trygg med de som är här så de brukar också gå bra, även om jag vet att hon kan vara lite klängig på barnvakten som är här.
   Vi har aldrig delat upp dem, och barnvakterna har alltid bott hos oss. För att det ska vara maximal trygghet när mamma och pappa är borta liksom. När vi var borta fyra dagar så löste vi det faktiskt med tre skift, för tydligen så är det jag gör ensam en helg hemma ett femmanna jobb för andra ;D Men torsdag-fredag var min mamma här, fredag-lördag min syster med pojkvän, lördag-söndag min andra syster och min bror. För att det skulle funka med deras jobb och plugg och så.
   Är otroligt tacksam att vi har dem nära dessa småbarnsår!

   Radera
 2. Så otroligt härliga bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack! Jag blir själv glad av att se dem :)

   Radera