måndag 8 september 2014

Lekstugan del 11 - Veranda

Här har ni mig. The real me när jag håller på. Smygfotad genom toafönstret av mannen. Snygg va? I knallgröna barnhörselskydd, skyddsglasögon, rosa snickarbyxor och crocs. Jag är i all fall alltid rädd om mig när bygger. Och knäskydden i byxorna är oumbärliga, även vid trädgårdsarbete. Man får vara rädd om den lilla kropp man fått. Sedan kan ju arbetshöjden i denna bild diskuteras, men ett benstativ står på inköpslistan. Och väntlistan då budgeten för detta projekt redan är sprängd.

 Något som inte påverkat budgeten är dock den lilla verandan som tillkommit fram på stugan. Byggd endast av överskottsmaterial från stugbygget. Och i och med slutförandet av den så är alltså stugan färdigbyggd! Helt galet! Jag gjorde det! Ja, insidan återstår ju, och målningen, men ändå. Hade någon visat mig denna bild i april och sagt att jag hade byggt stugan på bilden så hade jag inte trott dem. Men det har jag alltså. Och jag är nöjd! Någon sned vinkel här, någon jackad panelbräda där, men vadå, lite förlåtande måste jag ändå vara. Det är det första jag bygger.

Så nu ska stugan målas. Den ser kanske målad ut, men det är bara grundfärg, förutom dörren som blev färdigmålad idag i samma kulör som ytterdörren på vårt hus. Halvmånefönstret ovan dörren kom färdigmålat, men fodret ska strykas. Stugan kommer ju som sagt att bli ljust varmgrå som vårt hus den också, så någon dramatisk skillnad är inte att vänta. Men det ska bli skönt när sidofönstren inte är bruna längre. Stugan är alltså ca 5 kvm stor och har en nockhöjd på strax under 3 m, och det ska bli jättekul att göra iordning insidan så kidsen kan börja nyttja den! De längtar också vill jag lova och är på sina egna vis aktiva deltagare i arbetet med stugan.

1 kommentar :