måndag 29 september 2014

Tourists in Paris

Dag två i Paris så bestämde vi oss för att klara av alla turistiga must-sees. Eftersom Arash inte hade sett dem tidigare. Och det var hans idé att vi skulle ta en sådan där dubbeldäckad "Hop-on Hop-off" buss. Jag var väl minst sagt motsträvig först. Kändes väl lite väl turisttöntigt, men jag gick med på det i alla fall. Give and take, så funkar ju äktenskap. Tur att jag inte fattade förens vi klev på bussen att man dessutom skulle sitta med gröna hörlurar och lyssna på en inspelad cheese guideröst, för då hade jag nog aldrig gått med på det. 

Yeay! Let's do this!

Vi hade i alla fall snacks-shoppat innan, smart drag!

Och trots min motsträvighet så fick jag nog ändå erkänna att bussresan var en bra idé. Man slapp gå sig galet trött på enbart transportsträckor mellan monumenten, och man slapp byta Metro hit och dit för att klara av alla stopp och lägga en hel dag enbart på detta. Så det blev ju väldigt tidseffektivt på just turistbiten, den bit jag ändå mest bara ville ha avklarad. Så helt klart en win-win! Här, Notre Dame såklart.

Lite Louvre.

L'Arc du Triomphe.

Och så la grand finale, mr Eiffel. Och här valde vi att hoppa av vår Hop-on Hop-off buss för ett mer grundligt stopp. Är vädret såhär fint, ja då måste man ju bara upp i tornet och spana på utsikten i trevligt sällskap. Kanske ta trapporna också och passa på att bränna bort några kalorier pain au chocolate.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar