torsdag 11 september 2014

På baksidan byggs det lekstuga, men på framsidan så händer det också grejer

Ja såhär såg vår framsida ut för ett litet tag sedan. Altanen är gammal, liten och sliten. Byggd på 70-talet. De fyrkantiga betongplattorna har både sjunkit, och lagts om några gånger av tidigare husägare, så mönstret är lite oregelbundet. Men nu ska det bli nytt! Passar på nu i slutet av säsongen så man slipper byggkaos när man vill nyttja det, för kaos kommer det att bli! Det ser ut som om Daisy anar det också.

Plattorna är inte så vackra, men vi hade faktiskt inte tänkt att byta dem än. Men nu var det så att vi tog en offert på en annan sak i trädgården, och fick då med en fin offert på ny plattsättning i samband med detta, så vi slog till.

Det egentliga ingreppet vi tog offert på ska ske här, mot husets sidogavel. I dagsläget en gammal rabatt, nu tömd på växter, samt fläckigt gräs. Här ska det nämligen bli ett uterum! Som jag längtar! Det ska till stor del byggas av gamla fönster som jag lite fräck frågade om jag kunde få överta när en granne bytte sina till nya. Samt en pardörr jag köpt på Blocket.

Room4U heter företaget som utför arbetet, och vi har använt oss av dem förut, när vi bytte panel och byggde till förrådet. Och eftersom vi varit väldigt nöjda med deras arbeten tidigare hos oss så var de naturligt att välja dem igen. Hantverkardjungeln kan vara snårig, så när man hittar en bra, håll fast vid den. Law of the jungle. So, let the chaos begin!

1 kommentar :

  1. Tack för tips! Jag vill också lägga om våra plattor och bygga ett trädäck, ska nog kolla upp offert från dem, för Simon är inte lika sugen som jag på att göra det. ;-)

    SvaraRadera