lördag 5 juli 2014

New bookshelf

Vår förra bokhylla var perfekt i lägenheten. Men efter flytten så hade den bara en plats att ta vägen till, ett hörn i vardagsrummet. Och där vart den bara för stor, för djup och täckte ljusknappen på ett irriterande sätt. Så jag sålde den. Och hittade en 60-tals bokhylla i ek på Röda Korset med mycket bättre mått för vårt lilla hörn. Så jag köpte den och målade om den och här är resultatet!

Det ser ut som om bokhyllan är öppen i ryggen, det är den inte, men jag har målat bakstycket i samma färg som väggen.

Och så har min bokälskande man, i detta avseende kanske till och med stackars man, fått se på medan jag har färgsorterat böckerna. Något som inte riktigt passar hans logik, en sund normal logik, men min "beauty over brains" logik. Något jag dock bara applicerar på inredning, men hey, det blir roligare så.

Och såhär såg bokhyllan ut innan. Lite repig, lite fläckig och kostade en blå gubbe. Dock hade den märkning och allt och heter Domi Monté och kommer från Troeds. Finns i nyproduktion idag och kostar då 160 blåa gubbar. Men inte stoppade det mig från att gå lös på den inte.

Börjar oftast med att tvätta med målartvätt för att få rent från fettrester och sådant som påverkar färgens vidhäftning.

Sen grundmålar jag. Nästan alltid. Slipar, nästan aldrig. Och med en såhär bra grundfärg som Häfta ifrån Alcro, så behövs det inte. Och den stoppar också träet från att blöda igenom och ge gula eller rosa fläckar. Och nej, jag är inte sponsrad.

Det färdiga resultatet! Lite nättare och lite trevligare. Klart slut!


English: Made a new bookshelf for the livingroom! Or I didn't make it, i bought it at The Red Cross and painted it. And my kind husband who loves rational order let me irrationally colour coordinate our books. I love that guy. But it looks nice so he has no reason to be sad ;)

2 kommentarer :

 1. Brukar du även måla invändigt där det är skåpluckor?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det är lite olika. Oftast inte, utan jag maskerar kanskerna på insidan av skåper och låter det vara trärent. Men skåpdörrens insida målar jag alltid. /JO

   Radera