måndag 23 augusti 2010

En liten uppdatring så att säga

Hemma från Värmland igen! Åkte dit i helgen för att hjälpa svärmor att planera lite inför ett tehus som de ska öppna i närheten av sitt hem i början av oktober. Inte så mycke praktiskt arbete denna gång, mest planering och besök i lokalerna de ska hyra. Innan vi åkte dit i fredags så hann vi ju även med en sväng till Stockholm mannen och jag för att leverera en tavla som jag jobbat på under sommaren. Det är ju alltid pirrigt vad man ska få för reaktion vid överlämningen, men lycka, hon var övernöjd! Om nu övernöjd är ett riktigt ord ens en gång, men ni förstår vad jag menar. För övrigt så anser jag (att Kartago bör förstöras?) att det är dags för en liten uppdatering av Dylans framsteg de senaste veckorna. Han har, förutom att ha hunnit fylla halvåret dessutom:

   ...lärt sig att sitta rätt bra själv. Alltså utan stöd! Mitt lilla muskelpaket, han är så duktig!
   ...lärt sig småkrypa efter saker. Han kör i två separata rörelser. Upp med stjärt, skjut fram överkropp, ner med stjärt, upp med överkropp. Det går framåt!
   ...fått två små pirayatänder! Och ja, jag ammar fortfarande, och ja, han har bitit mig. Och nej, han kommer inte att få amma länge till. Jag har varnat honom. Bit inte det bröst som föder dig!
    ...lärt sig sitta och äta i sin barnstol vid matbordet nu, och inte i babysittern. Han fattar även efter en vecka nu även konceptet att tugga lite på majskrokarna, innan han slänger ner dem på golvet.

Och så så var det med det! Nu ska jag föna mitt nytonade hår, klä på mig något vettigt, kanske även sminka mig och vänta på att Dylan vaknar från sin sovstund. Sen hem till mor och far, aka mormor och morfar och äta lite lunch. Auf wiedersehen!

5 kommentarer :

 1. Aaaaaaaj!!! Det gör så sjukt ont när de biter till!! Fick sluta amma Noah när han var 10 månader pga det...

  Men båda tjejerna verkar ha varit smartare. Joy bet ngn gång, jag reagerade STARKT. Sen bet hon aldrig igen. Fick munnen full med tänder och jag slutade amma när hon var knappt 2 år. Samma sak med Liva. Så de kan amma med tänder bara de vill. Jag har tyckt det varit så smidigt med ammningen. Mat och tröst alltid med liksom. Och så innehåller mjölken så många nyttigheter och barnet mår så bra av det. Därför har jag ammat länge.

  SvaraRadera
 2. Hej Jo, känner igen mycket då jag har en son som är lika gammal som din. Tänkte höra lite hur du har gjort med mat nu när de börjar äta riktig mat? Har du bytt ut alla mål mat mot barnmat/gröt, eller ammar du fortfarande vissa mål? Hur sover din son på dagarna, ger du mat efter sova-äta-vaken-schemat som jag vet att du kört på innan? Hoppas du vill svara på mina frågor!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Makena: Jo jag ammar fortfarande, och tänker köra på ett tag till, om än inte med samma intensitet som tidigare. Men numera blir han frustrerad när det tar slut, och då börjar han tugga istället. En gång ville han inte riktigt släppa. Så nu ammar jag när han är som minst uppspelt, morgon och kväll.

  Cissi: Hej! Jo jag följer samma mönster. Ammar när han vaknar vid 7, sen brukar han fortfarande somna om då. Sen vid ca 9 äter han risgröt. Vaken runt en timma, sen lägger jag honom när han verkar trött. Han sover mer på förmiddagen än på kvällen. Vaknar vid lunch och äter, sen är han vaken en lite längre stund, men runt 14 brukar jag lägga honom igen. Vid 15 brukar han sen äta nåt litet mellanmål, och så sover han en gång till vid 18, och då sover han för sista gången innan han sover för natten. Vaknar kanske vid 19.30 äter gröt igen och sen ammar jag honom, och sover sen vid 21.30-22.00 för natten.
  Typ så ser det ut. Kan klart variera en del om vi inte är hemma, eller om vi har gäster eller så. Men typ så. Men jag håller med Makena ovan om att amning är bäst så länge man kan och har tillräckligt.

  SvaraRadera
 5. Cissi: Sen måste jag ju tillägga, att jag började för första gången att ge honom lite gröt efter amningen på kvällen för ca en och en halv månad sedan. Då han började vakna på natten igen och gick inte att lägga om utan amning, något som han inte gjort sen han var 7 veckor. Hörde då att detta kunde bero på att de gick igenom en tillväxtperiod och behövde mer kalorier. Och det hjälpte, han började genast att sova hela nätter igen! Sen, för några veckor sedan när jag var sjuk så märkte jag hur han inte längre var helt nöjd efter amningen, och gav honom lite gröt efteråt tills han var nöjd. Förmodligen så hade jag lite dålig mjölkproduktion eftersom jag var trött och åt dåligt. Och nu bitts han lite, och det räcker det bara till morgonen och kvällen. Förmodligen för att jag inte har varit så konsekvent de senaste veckorna.

  SvaraRadera