fredag 13 mars 2015

Nya infällda fönsterbrädor

Jag är verkligen inne i något av ett fixar-mode-delux just nu. Jag gillar ju att pyssla och fixa, men det går ju lite i skov det där. En sak som stått på att-göra-listan ett tag nu är en fönsterbräda till köksfönstret, och nu så är det klart!

Jag gör fönsterbrädan i ett stycke, och sågar ut för mellanrummet mellan fönstren och rundar av hörnen.

Sen slipar jag av den. Först rundar jag till hörnen och kanter med ett grövre slippapper, och sedan fixar jag ytfinishen med finare slippapper. Så skönt att uterummet inte är klart än. Just nu är det perfekt att stå där inne och jobba när det har varit så grymt blåsiga dagar.

Såhär såg fönstret ut utan fönsterbräda.

Och här är den på plats! Och så ska den målas såklart. Först grundar jag den, sen målar jag den med en vattenbaserad lackfärg med ganska mycket glans så att de ska vara lätta att torka av.

Klart!

Och mer utrymme att njuta av växter på för mig som älskar skönt grönt.

5 kommentarer :

 1. Snyggt och vilket härligt ljus ni verkar ha i köket!
  En dum fråga men använder du bara en "vanlig" bräda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja ljuset i köket, i hela huset faktiskt är härligt! Och ja, jag har använt en helt "vanlig" bräda som jag köpt på Bauhaus. Just denna är i lärkträ för den hade rätt dimensioner utan att jag behövde klyva den eller något. Viktigt att se till att man väljer en rak och fin bräda, men det är det ju alltid ;)

   Radera
 2. Vilken skillnad det blev! :) Superfint!

  SvaraRadera
 3. fint! hur fick du fast den?

  SvaraRadera