måndag 2 februari 2015

Pinspiration - Uterum

I höstas stod ju vårt uterum delvis klart, som jag skrivit om tidigare. Och till våren så skall vi väl börja så smått med insidan. Så just nu så samlar jag på mig inspiration som bäst, och jag har även samlat på mig diverse fina gamla stolar som jag tänker ska få stå längs med ett långbord jag skall bygga. Längst in hoppas jag att få plats med någon slags dagbädd och längs väggen mot gamla fasaden någon slags serveringsbänk och lite förvaring. Här nedan hittar ni några bilder ifrån min uterums inspirationsmapp på Pinterest. Bildkälla och länkar kan ni hitta när ni klickar på bilderna här. Nedan kommer jag bara ge en liten kommentar vad det är som inspirerar mig i varje bild.

Bordet här är ursnyggt tycker jag! Älskar också vitrinskåpet och flådiga konsten.

Såhär kommer taket att se ut i uterummet. Bara målad råspont och nakna takbjälkar. Gillar även det här stilrena, men kommer nog gå åt ett mer rustikt håll.

Älskar dessa lampor! Vill absolut ha flera ljuskällor hängande i grupp eller på rad över långbordet. Kanske får förfina mina drejningsskills och tillverka liknande lampor. Cause I love them!

Mysigt med dagbädd och vinrankor. Funderar på att ha en vinranka där inne, får se hur det blir.

Nu har vi ju inget glastak på grund av praktiska skäl, men oj så vackert ljuset lyser in! Men detta bord funderar jag på att eventuellt efterhärma. Betongskiva på gammalt underrede. Annars kanske det blir till serveringsbänken.

Ungefär såhär kommer uterummet att se ut på insidan, rent planlösningsmässigt, med fönster och dörrar. Och där fönstret i väggen är, bakom gungstolen, där har vi vår altandörr från sovrummet.

Älskar de djupa fönsterbänkarna, även om detta är ett växthus. Men lite åt det hållet vill vi att det ska dra. Inte trägolv utan någon slags platta blir det på golvet. Något naturfärgat rustikt.

Den här bilden har mest en ljuvlig känsla i sig! Så! Nu riktigt kliar det i fingrarna på mig att få sätta igång, men utanför fönstret yr snön upp i stora drivor så jag får helt enkelt lugna ner mig lite, fortsätta att samla idéer och inspiration. Och vara glad att vi nu i alla fall har kommit in i februari. Alltid något!

KOMMENTERA

Skicka en kommentar