tisdag 17 februari 2015

Enkelt hallon mellis

Sedan ett år tillbaka ungefär så försöker jag att hålla nere lite på kolhydratintaget. Största skillnaden jag upplevt är framför allt att jag fått ett mycket jämnare blodsocker, och inte lika djupa trötthetsdippar när blodsockret sjunker. När det kommer till sötsaker så är ju hallon, kokos, mörk choklad och mandlar bra alternativ med lägre mängd kolhydrater. 

Jag brukar göra världens enklaste hallonglass till mellis lite nu och då bland annat. Det är bara frysta hallon i en skål, och så häller jag över grädde och mixar med stavmixer. Jag tar ca 1 dl hallon per portion jag vill göra och fyller på med grädde tills jag är nöjd med konsistensen. Ofta blandar jag i lite kokos också och lite vaniljpulver. Jag gillar den lite syrlig, och sötar den inte mer än så. Men det finns ju sötningsmedel med lägre mängd kolhydrater som sötströ om man vill ha det, eller honung om man vill hålla det mer naturligt.

Adelle gillar den mycket hon också, men går det lite väl när man ska äta det, får man ju lätt lite brain freeze. Haha! "Oh! Kallt mitt hove!"

KOMMENTERA

Skicka en kommentar