måndag 1 augusti 2011

Och nu en fråga

Jag har fått cirka fem kilo krusbär av min kära ömma moder. Och jag som älskar krusbär! Men allt jag kan komma på att göra med dem, förutom att äta dem som de är då, är att göra marmelad på dem. Någon som har något annat kreativt förslag på vad man kan göra med detta förträffliga bär?

9 kommentarer :

 1. Ljummen krusbärskräm med kall mjölk är supergott och enkelt, googla! Jag måste vänta ett par dagar till innan mina är mogna, men då blir det kräm!

  SvaraRadera
 2. Kräm är mitt förslag! Supergott och superlätt!

  SvaraRadera
 3. Kokade kräm och till o med syrran din som hävdade att hon inte gillar krusbär åt och tyckte det var jättegott! Frys annars in och ta fram senare när du vet! Finns massor att baka med krusbär...har dock inte bakat nått själv än.
  :P
  Mom

  SvaraRadera
 4. Jag skulle säga paj eller varför inte prova att göra glass?

  SvaraRadera
 5. Kräm är det jag spontant kommer på. Det känns rätt enkelt också.

  SvaraRadera
 6. Det måste ju vara väldans gott att göra någon lemonadliknande saft på dem. Att låta drycken bli lite syrlig och inte allt för söt.

  SvaraRadera
 7. Hoppsan, jag måste glömt att skicka när jag skrev. Jag såg ett recept i en bok jag har med massa fina förslag på vad man kan göra med sommarens bär. Krusbärs och toscabullar tex, eller krusbärspaj med mandelbotten och marängtäcke. Sen kan jag tänka mig att det skulle vara väldans gott att baka stora hallongrottor och byta ut hallonsylten mot krusbärssylt/marmelad. Mmmums! /Gottegrisen

  SvaraRadera
 8. Rulltårta med krusbärsfyllning och grädde gjorde jag förra veckan - supergott! Koka 5 dl krusbär med 1-1,5 dl socker, koka tills bären spricker. Låt svalna och bred sen på rulltårtan, rulla ihop och ät med vispad grädde. Mmm!

  SvaraRadera