onsdag 31 augusti 2011

Pinnstolsdilemma


Jag har fått dille på pinnstolar! Jag har velat ha pinnstolar i köket ett bra tag nu, utan att för den skull ha jagat efter några speciellt aktivt. Men sedan jag såg omslaget till Plaza Interiörs förra nummer så har jag lagt i en extra växel. Visst är det snyggt! Det där köket var så mycke min stil att jag skulle kunna kopiera det rakt av. Det var som när någon sätter ord på ens tankar, fast de satte kök på mina istället då. Eller, egentligen inte hela köket som visas i reportaget faktiskt, utan mest just den vyn man ser. Och allra mest gav det liv åt mina fantasier om pinnstolar. Hade jag kunnat köpa finingarna Family Chairs från Design House Stockholm som syns på bilden hade jag gjort det rakt av. Men tyvärr så är jag inte så välbeställd.

Så jag vänder mig till min kungliga hovleverantör Blocket.se istället. Dock får man då ta besvikelsen i att i princip allt man ringer på redan är sålt. Men, jag har nu fått tag i tre stolar. Men bara tre då. Jag vill ju ha fyra! Till saken hör sedan att en av våra grannar med balkong rakt över från oss, har en likadan stol stående på sin balkong! Helt ensam står den där bredvid ett litet bord med en askkopp på. Så jag knatade helt sonika över här om dagen och ringde på för att fråga om jag fick köpa den. Men det var ingen som öppnade. Kvällen efter, när jag såg att det var tänt gick jag över igen. Men ingen öppnade den här gången heller. De kanske inte gillar att öppna. De kanske tittade i nyckelhålet och tyckte att jag såg läskig ut. Eller så var lyset på men ingen hemma, så att säga. Jag lämnade i alla fall en liten lapp i brevlådan, där jag skrev precis som det var. Ni har en stol på balkongen, jag vill ha den. Kan tänka mig att ge en liten slant för den. Puss. Typ så. Nästan. Och så mitt nummer såklart. Och som jag sedan har väntat på att de ska ringa. Som en femtonårig tjej väntar på att killen hon är kär i ska ringa, så har jag väntat. Men nu börjar jag att ge upp, och tänker att de nog tycker att jag är en knäppgök som vill köpa deras rökstol på balkongen.

Så vi får se. Vi får se om jag samlar mod till mig och ringer på ännu en gång. Jag menar, det värsta som kan hända är väl att de smäller igen dörren mitt framför näsan på mig och skriker: "Vi vill inte sälja dig vår gripande stol din stolgalna knäppgök! Sluta störa oss!" Eller. Egentligen är det väl inte det värsta som kan hända. De kan rånmörda mig också. Eller typ dra in mig i lägenheten, spöa upp mig, ta allt jag har med mig och sen sälja mig på Blocket istället. Det kan de ju också göra. Om vi ska va ärliga. Men jag väljer att bortse från de alternativen. I annat fall får jag bara fortsätta att leta. Om inte någon av er där ute har sett till en stol eller två i den här modellen typ, inte jättenoga, och vill bespara mig risken att bli rånmördad.

/tacksam_stolgalning_85

4 kommentarer :

 1. Jag har tyvärr ingen till övers men tyckte att din beskrivning var rolig. Hoppas att du får svar från grannen.

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det är sjukt snyggt med pinnstolar. Lycka till med den fortsatta jakten!

  SvaraRadera
 3. Ha - du är ju för skön.
  Hoppas sursmocken öppnar för dig snart!

  SvaraRadera
 4. Man kan inte annat än skratta! Knasiga Hannis! Men jag vill ju också ha pinnstolar vettu!

  SvaraRadera