måndag 14 september 2020

Renoveringsblogg

 Ja men då testar vi nu då! En renoveringsblogg. Som komplement till det jag delar på Instagram. Här tänkte jag dela och samla inspiration och val i samband med vår renovering av vårt hus på Hasselvägen. Själva fastigheten fick namnet Jonseberg vid avstyckningen 1921 och imorgon nästan 100 år senare blir det vårt på riktigt när vi får nycklarna till huset.


Vad vi föll för med huset var flera saker, bland annat läget, som är lummigt och skyddat men också ligger vid tågstationen i Storvreta där vi bor, vilket är perfekt då både mannen och jag tågpendlar. Sen föll vi också för den stora härliga tomten. Vi flyttar nämligen från 223 kvm tomt idag, till 1812 kvm tomt nu. Tomten vi flyttar från upplevs dock större än den är för att vi kan nyttja en stor allmänning på baksidan av huset som vi har nyttjanderätt på, men ej äganderätt. Vi kan alltså ej bygga där, så som bygga större växthus, uthus eller anlägga en pool eller vad man nu skulle kunna ha lust med i framtiden. Sen är det ju också fantastiskt härligt att ha en trädgård att pyssla med under lång tid framöver. Vi flyttar också från kedjehus till fristående hus med två större komplementbyggnader på tomten. Men vi flyttar också till ett 15 kvm mindre hus med än det hus vi bor i idag. Så vi planerar bland annat att bygga ut och har satt igång bollen med bygglov och allt vad det innebär för några veckor sedan. 


Så vi har lite att göra framöver. En del kommer vi förhoppningsvis hinna med innan vi flyttar in, men det andra får vi ta eftersom. Imorgon 15:e september får vi som sagt nycklarna till huset, och måndag 2:a november lämnar vi huset vi bor i nu. Så vi har i alla fall nästan 6 veckor på oss att fixa innan inflytt. 

Och innan dess så hoppas vi hinna med att:

- Renovera köket och öppna upp mot vardagsrum.
- Renovera badrum och ta lite av dess yta till köket.
- Flytta en vägg uppe och göra två rum och ett genomgångsrum till tre rum.
- Byta alla fönster och balkongdörrar.
- Förbereda för kakelugn. (Koppla uteluftsanslutning i grunden då den ska stå mitt i rummet, och gjuta klack i grunden för att bära upp vikten)
- Installera krypgrundsavfuktare.
- Installera FTX ventilation.


Saker vi planerar att göra framöver:

- Bygga ut mellan huset och garaget för att få groventré med tvätt, och ett sovrum till nere, och två sovrum uppe.
- Göra om det befintliga sovrummet uppe bredvid minitoan till badrum när utbyggnaden är klar.
- Bygga matsal på 20 kvm utanför köket.
- Installera kakelugn.


Så! Nu är ni invigda i detta projekt! Välkommen att hänga med på resan!


2 kommentarer :

  1. Vilket hus och vilja fantastiska möjligheter ��

    SvaraRadera
  2. Gud så kul och spännande! Perfekt att du börjar blogga också nu när jag börjar återfinna kärleken till bloggar 😉

    SvaraRadera