tisdag 12 maj 2015

Färdig keramik

Två dagar i slutet av april var jag på keramikkurs en bit utanför stan. Jag har varit där en gång förut på ett prova på tillfälle och efter tisdagskursen i höstas så var jag både sugen på att fortsätta att lära mig mer om keramik och att komma tillbaka till Cecilias fina verkstad. Så sagt och gjort, så bokade jag upp mig på en kurs. Efter tvådagars kursen var vi tillbaka en kväll för att glasera, och idag så hämtade jag de färdigbrända alstren!

De två faten är kavlade och sedan har jag dekorerat dem för hand med något som kallas ball clay, eller flytande lera i en klämflaska.

Skålarna är drejade.Jag drejade även fyra små kaffemuggar, bara för att försöka anstränga mig att serieproducera något. Jag låter oftast mig själv komma undan ganska lätt med att göra det som faller mig in när jag sitter där vid drejskivan, men ska jag bli bättre så behöver jag addera en gnutta disciplin till mitt arbete. 

De blev i alla fall "typ" lika stora, haha! Eller ja, de blev lika höga. Tre har nästan samma form och en blev för rak. Men jag gillar när det syns att det är handgjort, men att ha samma form i alla fall, det hade de inte dött av.

Några skålar blev det också, såklart. Jag älskar skålar! Överlag nöjd med min prestation, men mitt mål var inte att prestera, utan att lära och det känner jag också att jag gjort. Nu behöver jag bara få upp lite kontinuitet i det hela, genom övning, tålamod och tid. Och då är det ju bra att jag tycker att det är så pass kul som jag tycker att det är.

2 kommentarer :

  1. Superfina! Drömmer också om en drej/keramikkurs!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ba gör det, kommer inte att ångra dig :)

      Radera