torsdag 4 december 2014

You know it's all about the legs, about the legs.

 Här kommer ett litet tips på hur jag uppgraderade stilen på vår IKEA Karlstad soffa med ett billigt litet IKEA-hack. Den soffan har ju varit galet populär ett tag, av många förståeliga skäl. Orginalbenen till soffar är dock enligt min mening ganska så fula. Man kan ju köpa till metallvarianter på IKEA, men inget som riktigt har passat in hemma hos oss. Så jag målade de fyrkantiga björkklossarna till ben vita. Sedan så kan man ju köpa fina ben via till exempel Prettypegs eller Superfront. Men har man schäslongdel som vi har på våran så behöver man hela åtta ben och då drar det iväg lite. Så nyligen fick IKEA in en ny soffa som spridit sig på nätet ganska snabbt, en howard-modell som heter Stocksund. Jättefin! Men vi har redan en fullt fungerande soffa och jag är inte den som omedelbart halar den över bord utan större orsak än att det kommit en ny, snyggare. Däremot så slog det mig, jag kan ju bara köpa benen. Så det gjorde jag! När jag köpte dem var de på Family-pris och kostade endast 108:- för fyra stycken! Ordinariepris är 200:- för fyra stycken och fortfarande billigare än Prettypegs mellan 520-860:- för samma antal. Vill man kan man ju enkelt måla dem också i någon kontrastfärg eller med mässingstå, själv behöll jag dem trärena för stunden.

2 kommentarer :

  1. OJ! Vilken skillnad benen gjorde, blev ju en helt annan soffa! Hela rummet förändrades :) Skitsnyggt hem för övrigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja men eller hur!? Hade knappt förväntat mig så stor förändring själv :)

      Radera