torsdag 4 december 2014

Christmas coming up!

Jag är ingen julpyntare av stor rang, men jag älskar julen! Dock älskar jag inte rött och inte att göra om hela vårt hem för ett par veckors skull, så julgardiner, röda julstjärnor och annat rött, rött, rött går nästan helt bort. Det skulle bara se påklistrat ut. Däremot så adderar jag gärna sådant som passar in med det andra men som samtidigt bidrar till julstämningen, som ljusslingor, prydnader och julblommor av alla de slag. Smågranar, julrosor, vit-rosa amaryllisar och hyasinter. 

Sen är jag inte den som smäller upp julen i hela hemmet över en natt heller. Det dyker upp en grej här och en grej där lite mest hela tiden fram till jul. Förutom stjärnor i fönstren och adventsljusstakar som ska vara uppe innan första adventshelgen då. Helst.


Jag byter inte så mycket heller utan plockar gärna fram samma från år till år eftersom det är saker som jag gillar och som passar in. De två vita plexigranarna ifrån Muji har i år fått sällskap av en i samma material ifrån IKEA.


Vita doftande hyacinter är ett måste i våra fönster! Att komma hem och en doft av hyacint möter mig säger till alla mina sinnen att snart ör det jul. Det och Peter Jöback i högtalarna.

Så ingen prålig jul i vår stuga, men nog blir det jul ändå. Granen är för övrigt det pråligaste vi har, och den brukar jag klä vid lucia så man får njuta den länge innan jul, för efteråt så tröttnar jag snabbare på den än vad man gör på kall havregrynsgröt. Och föresten så har vi något rött också, en liten ljuslykta som Daisy har gjort i förskolan som står mitt på köksbordet, den skulle jag inte ställa undan för en miljon kronor.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar