söndag 1 september 2013

Fire side thoughts


Sitter och stirrar in i elden och låter tankarna vandra. Förundras, men inte förvånas bland annat av de som avföljer direkt man skriver att man är med i en kyrka. Är jag plötsligt en annan person då? Jag skäms inte för min församlingstillhörighet. Kommer aldrig att hymla med vem jag är. Jag är stolt över kyrkan jag är med i. Säga vad man vill, men den hjälper hundratals hemlösa, ensamma, svårt sjuka och utsatta människor varje vecka. Och nästan alla som hjälper till med det gör det helt oavlönade, och gör det enbart av kärlek till sina medmänniskor. Vart mer än i en kyrka hittat du i detta land en samling på ett par tusen människor på samma ställe som gör så? Sen finns det såklart svåra frågor, men jag är så trött på att folk väljer att se enbart dem istället för allt gott som faktiskt sker. Det är lätt att va populär i Sverige idag, det är bara att vara extremt politiskt korrekt och ateist. Men jag är inte ute efter att va populär, jag är ute efter att va sann mot mig själv och det jag tror på.

6 kommentarer :

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Heja dig!!💜 Ingen unfollow här inte!😊 Kram notesbycecilia

  SvaraRadera
 3. Tack för en trevlig dag idag. Måste säga att du är grym. Älskar att du är så cool och samtidigt står upp för vad du tror på. En förebild för mig :) Kram!

  SvaraRadera
 4. Bra sagt!
  Hälsningar Sara

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte på någon gud, går inte i kyrkan och har varken gift mig eller döpt mina barn där.

  Jag har läst din blogg länge och förstod tidigt att vi lever väldigt olika liv och i vissa frågor tycker vi - hm - inte lika.
  Men världen vore ju oerhört tråkig om vi alla levde våra liv på exakt samma sätt.
  Jag inspireras oerhört av dig som person och de åsikter och värderingar vi inte delar respekterar jag eftersom det gör vår värld till en intressantare plats att leva på.

  SvaraRadera
 6. Oj så svårt... Konstigt att folk avföljer dig av en sån sak. Det är ju ändå inte som att det är det din instagram handlar om... Jag själv vet inte vad jag tror, förutom att jag vill tro vad jag vill och att vara ateist verkar vara förbannat tråkigt. Jag sparkar lätt bakut om folk prackar på mig vad jag ska tro, vilket jag upplevt från många från Livets ord som jag träffat. Ibland känns det nästan som de sett ner på mig för att jag inte "tror". Ärsch, jag vet inte, jag har väl fördomar också. Men det jag vet, det är att det viktigaste är att folk är lyckliga med deras liv, och vad som gör folk lyckliga är helt individuellt! Jag skulle aldrig kunna racka ner på något som funkar för någon, bara för att det inte funkar för mig. :-) Ärsch, vilken uppsats det här blev då. Jag sitter hemma själv och är lite uttråkad. Du får ha överseende. ;-)

  SvaraRadera