fredag 19 april 2013

Blogg.se

Har av och till under åren funderat på att flytta min blogg till annan bloggtjänst, av flera orsaker. Blogger känns ganska så opersonligt som tjänst, och får man problem med något måste man maila Google och hålla på, och på engelska dessutom. Men som tur är så har jag nästan aldrig haft några större problem. Förutom den absurda mängd spam-kommentarer jag får just nu. De flesta fastnar i skräppostfiltret, men jag måste fortfarande rensa dem. Fy vad jag är less på det! Men, men. Har funderat på blogg.se eftersom det är en svensk tjänst, och mindre organistaion. Känns alltid lättare att nå fram med synpunkter, önskemål och frågor då. Men det är ju lite som tar emot. Framför allt själva flytten. Att peka om servern och så vidare, sen såklart att fixa med ny layout och sånt. Och så undrar jag ju hur nöjda de som har tjänsten är? En sak jag stör mig på med blogg.se bloggar är att när man kommer längst ner i deras feed så kan man inte genom att klicka på typ "Äldre inlägg" ta sig vidare bakåt i historiken. Vill man det måste man scrolla upp igen och använda sig av arkiv-funktionen. Kanske en bisak, men jag har ju stört mig tillräckligt på det för att inte bara hoppa rätt över och byta. Sen undrar jag om man kan göra tidsinställda inlägg? Men utöver det är jag rätt sugen på att byta! Och att börja satsa på bloggen igen! Jag har aldrig ledsnat, bara inte riktigt haft tid, och den tid jag haft har jag prioriterat på annat. Men jag är riktigt sugen på att köra igång igen, kanske en flytt vore den nystart jag behöver. Det, och en ny kamera. Jag är nästan sjukligt sugen på att köpa en systemkamera nu! Jag vet precis vilken jag vill ha! Men en sak i taget.

7 kommentarer :

 1. Ja, det går att tidsinställa inlägg. Jag har bloggat på blogg.se sedan 2005 och det har hänt mycket på de åren. I början var det trevligare och personligare. Nu är det också trevligt för den delen, det finns ju mera utrymme och möjligheter. Men att få hjälp är nog lättast för de som betalar.
  Ha det så bra.

  SvaraRadera
 2. Jag stör mig ofta när jag läser blogg.se-bloggar, av samma anledning som du. Sen är de ofta så fula, men det kanske ett web-proffs som du kan fixa? Och väldigt många (alla?) har reklam, jag är fått för mig att det är obligatoriskt, och det tycker jag är supersunkigt! Fast jag har aldrig bloggat själv på blogg.se, så egentligen vet jag ju inte...

  SvaraRadera
 3. Jag har ju kört blogg.se så länge jag har bloggat, med andra ord har jag aldrig testat nåt annat och jämfört. Men i det stora hela har jag varit nöjd. En sak jag stör mig väldigt på är dock just det du nämnde, att det inte finns någon "äldre inlägg"-knapp. Kollade runt efter att tidsinställa inlägg senast igår men hittade inget då, men inte letat ordentligt. Sen är mallarna inte så snygga, men jag kan å andra sidan inte nåt kodande direkt som snyggar till det, bara basicgrejer. Så kan man det går det nog alldeles utmärkt att snitsa till sin blogg utseendemässigt =). De snygga mallarna behöver man betala för. Reklamen kan man inte heller göra något åt vad jag vet, möjligt att det också är något som försvinner om man väljer betalnivå.

  SvaraRadera
 4. Du kan ju alltid starta en testblogg på blogg.se som du inte berättar om för någon för att prova allt. Man kan fler konton. Det går att tidsinställa inläggen. Mallarna som ingår är fula, som någon skrev, men man kan googla på gratismallar till blogg.se och få fram fina utan att behöva betala för dom som finns som är snygga. Så har jag gjort.

  Sedan är reklam default hos basanvändare som man inte får betalt för, men om man uppgraderar till pro blir man av med den samt får tillgång till fler mallar osv.

  Jag har alltid varit nöjd och har bloggat på wordpress innan. En stor fördel med blogg.se är ju deras marknadsföring av sina egna bloggar på startsidan. Hade jag varit du hade jag satt upp ett testkonto och provat lite designer. Så kan man copy+paste till sitt riktiga konto sen :)

  SvaraRadera
 5. Jättekul om du kommer igång med bloggandet igen! Tjoho!

  SvaraRadera
 6. Två saker; vilken systemkamera? Jag har beslutsångest och behöver tips :) Och sen, skriv gärna så mycket du bara orkar om detta med att ha barn hemma vs dagis, det är det mest intressanta tycker jag! Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej! Är så himla nyfiken på hur ert hus blivit efter renovering, har du något sådant inlägg på gång? Behöver inspiration då jag själv letar hus nu. Tack på förhand!

  SvaraRadera