onsdag 13 januari 2016

Weekend makeover project

Efter ett tags letande så blev vi sent i höstas med stuga. Så mysigt! Någonstans att åka iväg med familjen på helger och lov för att glömma vardagen lite och bara vara i ett lite annat tempo. Miljöombyte gör så mycket mer med en än vad man ibland kan tro.

Stugan är egentligen ett litet hus från 70-talet som använts som permanentboende av familjen som byggde det back in the days. Vi köpte det av en familj som var de andra ägarna av huset och har använt det som fritidshus i ett par år. Skicket är lite blandat 70-tals standard och renoverat. Vissa rum, som badrummet i källaren och vårt sovrum var i orört orginalskick. Charmigt på ett sätt, men på vårt rum var tapeten sliten och doften från svunna tider lite väl påtaglig, så jag bestämde mig för att göra en liten uppfräschning av sovrummet över en helg när bara jag och barnen var upp, för att överaska mannen lite. Så helgen innan nyårsafton så åkte jag och barnen upp medan mannen stannade hemma för att skriva på den bok han jobbar med.

Direkt där så började jag med att sälja den gamla sängen på Blocket billigt, så den skulle hämtas direkt. Sedan hoppade jag i målarkläderna och började med att måla taket, då den färgen behövde minst tre strykningar, och torktiden var 10 timmar, så det var lite tajt att hinna tre vändor men det gick.
Medan taket torkade så spacklade jag väggarna och målade golvlisterna en första strykning, och som tur va så krävde de bara två strykningar. När andra vändan på golvlisterna torkat så började jag måla väggarna, de räckte också med två vändor. Sen skruvade jag ihop den nya sängstommen och lyckades konka i de nya madrasserna, piffade lite och så var helgen slut! Och här nedan ser ni resulatet av min snabba lilla uppfräschning. Och mannen som åkte upp nästa helg för att skriva i stugan, han blev jätteglad han.

Såhär såg det ut före. Vi köpte stugan mölerad så möblerna var kvar.

Och här är efter.
Än finns det utrymme kvar att mysa till det lite, men det blev en bra första början på en helg.

2 kommentarer :