fredag 22 januari 2016

I vårt vardagsrum

Ett rum i vårt hus som jag trivs väldigt bra i är vårt vardagsrum. Sedan vi målade om det från vitt till rosa så känns det så mycket mer ombonat. Jag gillar också kaminen i betong vi låtit installera, både estetiskt och den praktiska funktionen.

Sedan är jag väldigt förtjust i stringhyllor också, som vi har längs en vägg i rummet. De ger så mycket förvaringsyta utan att stjäla rymd ifrån rummet tack vare de nätta gavlarna. Och vi har varken speciellt stora rum eller generöst med utrymme, så hos oss så fungerar de väldigt bra. Det är ju lätt också att flytta om i dem och byta ut sakerna i dem för att förändra rummets uttryck på ett enkelt sätt om man känner för det, utan några egentliga ingrepp på själva rummet.

Soffan är en IKEA Karlstad som fått nya ben av modellen Stocksund, också från IKEA. Soffan kanske inte är min drömsoffa, men fungerar än så länge väldigt bra nu när vi har småbarn att ta hänsyn till. Tyget Isunda grå är fenomenalt enkelt att få rent ifrån de flesta fläckar måste jag säga, har till och med fått bort svart spritpenna. Jag är dock lite sugen på att byta ut soffbordet mot någon lite nättare variant. Men det är stadigt, klätterbart och slagtåligt vilket också fyller sin funktion just nu. Men barnen blir ju större snabbt, så snart ska jag nog byta ändå.

Andra änden av stringhyllan.

Vedhörnan bredvid kaminen. Det kändes lite som en undanskymd återvändsgränd, så jag satte några speglar där för att lyfta ut hörnet lite.

Och i stringhyllorna flyttas det som sagt vad om en hel del, så får se hur det ser ut om ett tag!

KOMMENTERA

Skicka en kommentar