fredag 11 september 2015

Schneekoppe

Än så länge så har jag inte så mycket rosor i trädgården. Har inte riktigt känt att det passat in där jag har grävt och planterat. Men de tre rosor som växer här är rosor jag hittade på olika platser i trädgården när vi hade flyttat in. De var alla rätt hårt nerklippta och jag hade ingen aning om hur de skulle se ut, om de ens levde, eftersom vi flyttade in på hösten när det mesta vissnat ner. Så två av dem flyttade jag till andra platser, gödslade och väntade med spänning nästa vår på att se vad det var. Och den ena av dem, här nedan lyckades verkligen fånga mitt intresse. Den var så ljuv med sin rosa, nästan svagt lila ton att den såg ut som tagen ur en dröm. Och efter lite googlande, frågande på Instagram och Facebook så lyckades jag till sist fastställa att sorten heter Schneekoppe eller på engelska Snow pavement. Det är en rosa rugosa, alltså enkelt förklarat typ mer av en vild nyponros än en snittros, och den lite vilda looken passar verkligen mig. Och tålig är den också! Blommar både på försommaren och nu i september. Så här får den ett litet inlägg, min lilla Schneekoppe. Alla bilder tagna nu i september.
KOMMENTERA

Skicka en kommentar