fredag 11 september 2015

Höstträdgård

September är en underbar trädgårdsmånad tycker jag!

Några saker tackar för sig, som den här fingerborgsblomman som är på sina sista klockor.

Medans andra som dahliorna är som vackrast nu!

Ljuvliga.

Och luktärtorna. Men mest för att de kom i jorden lite sent.

Men även i september så producerar trädgården såhär vackra buketter!

Men om trädgården ska fortsätta producera så behöver man ta hand om den! Och det vill man göra med naturligast möjliga medel. Jag har fått möjlighet att testa produkter från Algomin nu i höst, bland annat deras trädgårdsgödsel som passar perfekt till att gödsla på hösten med för att ge växterna bättre motståndskraft inför vintern. Extra bra för lavendeln som kan ta lite stryk under vintern, och jag älskar min lavendel!

Och jag älskar min kaprifol.

Ett annat hett tips är att fynda perenner nu när de flesta trädgårdsbutiker och plantskolor rear ut dem. Visst de ser inte så roliga ut nu kanske, men det är en bra tid att plantera och de kommer att ta sig snabbare i vår när värmen kommer. Fick testa en annan produkt som passar perfekt till detta, en "kick-start" vid nyplantering, den heter helt enkelt Start. Jag använder den även när jag planterar ner rotade sticklingar i jord för att bättra på rotbildning.

Mina nagelband kommer att vara svarta hela september!


För mer tips om gödsling och näring, och mer info om produkterna så besök Algomin.se

KOMMENTERA

Skicka en kommentar