torsdag 3 mars 2016

Ny keramik

Här är några bilder på lite keramikföremål som jag nyss blivit klar med. Älskar den där gröna glasyren, och har gjort flera skålar i den tidigare. Och två av än så länge fem kaffemuggar är också färdiga med glasyrbränningen.

Den där gröna glasyren är rätt så oberäknelig, men det är liksom det jag gillar med den. Man vet aldrig vart den mörknar eller får lite prickar. Det gör uttrycket så levande. Och så är den sådär matt och fin som jag gillar.


Muggarna i vit stengodslera har fått en matt vit glasyr som kan dra lite åt creamfärgad och till och med svagt rosa i vissa förhållanden. Första gången jag testade den, och jag gillar den! De är fortfarande lite olika i storleken, men de blir jämnare och jämnare. Tur att det går framåt och inte bakåt i alla fall.


KOMMENTERA

Skicka en kommentar