lördag 15 november 2014

Sofa cravings.

Det är inte ofta jag går igång på någon designermöbel, nästan allt vi har hemma är upcyclat gammalt, fyndat via Blocket eller på loppis. Men det finns en plats hemma i vardagsrummet, nedanför vårt stora fönster där vi är på tredje soffan nu. Det är en svår plats. Fönstren går lågt ner, så nästan vad man än placerar där skymmer fönstret till viss del. och det är inte brett heller. Det är mellan en bokhylla som skymtar till vänster i bilden ovan och vår kakelugn, utanför bilden till höger. Och där står nu denna fina nätta retrosoffa i senapsgult. Och det funkar, okey. Men sen vi målade om vardagsrummet till rosa så har den börjat sticka lite i mina ögon, skava lite. Det funkar, men det är inte jag. Om man nu får vara sån. Det blev en stil som inte heller gifter sig väl med resten av vardagsrummet. Klä om den känns just nu inte som ett alternativ. För svår för mig att klä om i ett nafs, och orken för det projektet har jag inte nu. Och säkerligen dyrt att lämna in. Men som sagt vad, det är inte en lätt spot att hitta något till. Har haft en pinnsoffa där, funkade också okey, men inte så mysig att krypa upp i vid brasan. Och jag har funderat och funderat. Det får helst inte vara bredare än 150 cm, inte djupare än 70 cm och inte högre än 70 cm. Och så ska det vara grått så det matchar befintlig soffa och inte blir en stil till och tål lite barnkladd utan att vara ruined for life. Och så bara bam! Hittade jag den...

About a lounge sofa från HAY. Finns i flera färger, bland annat grått. Även ekbenen går att få i flera färger. Och måtten är perfekta!

Den är verkligen helt perfekt för vårt lilla utrymme, och så behaglig i formen! Den här färgen älskar jag, men den känns kanske lite för risky.

Men så till haken. Priset, såklart. Runt 20 lax. Även om man nu skulle hosta upp det så känns det ju sådär att ha betalat det för en liten extrasoffa när man har världens kladdigaste ettåring i sitt hushåll. Men visst är den en smäcker skönhet! Så jag fick just en ny dagdröm. En soffadröm. Och en plötslig lust att bli polers med Ingvar Kamprad.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar