tisdag 2 oktober 2012

Renovering - Golv och annat

Siljan Structure - Romance.

Igår när jag var ute i huset en sväng kunde jag inte hålla mig längre, eftersom golvet ändå börjar läggas idag så öppnade jag ett paket för att titta på det. Och ta da! Här är det! Siljan Structure - Romance. Strukturborstad vitpigmenterad furu som lamellgolv. Verkligen jättenöjd! Det känns sådär rustikt som jag hade hoppats på, med lite nivåskillnader i ådringen. Furu är ju ganska mjukt som träslag, även om strukturborstningen gör det cirka 50 procent tåligare. Så att det får lite patina med tiden är att räkna med. Min förhoppning är dock att den redan strukturerade rustika ytan ska göra att det inte blir lika störande. Sedan är det hårdvaxoljat också, så det ska bli spännande att se hur tåligt det är. Det börjar läggas idag i alla fall, när jag pratade med pappa så höll de på i vårat sovrum. Yeay!

Annars så spacklas golvvärmen i hallen och duschen in idag också, så nu i veckan hoppas jag att ytskikten även där ska komma på plats! Och så planerar vi att köpa köket i veckan också, och bygga det så fort golvet är på plats. Och sen kan vi beställa bänkskivorna! En rostfri bänkskiva längs ena väggen med ho i ett, och en stenskiva längs andra väggen där spishällen sitter. Ska bli så spannande att se vad som hinns med i veckan! Min faster ringde precis och erbjöd sig ta barnen imorgon. Lyx att bli uppringd och erbjuden barnvakt sådär! Det tackar man ju inte nej till! Så imorgon ska jag försöka börja måla taket på vinden och kanske även hinna köpa golvet till den samma, så får vi se vem det blir som lägger det sen. Där uppe blir det massivt furugolv som sen vitmålas.

Skitiga skor och skitig jacka i renoveringskaoset.

Mycket kvar som ska göras, men vi är en bra bit på vägen! Och igår var det exakt en månad kvar tills vi ska lämna lägenheten. Spännande, spännande att se hur detta ska gå! Vi håller tummarna för att det inte ska bli för stressigt på slutet!

2 kommentarer :

  1. WOW! Det verkar gå framåt i rasande fart. Golvet ser jättefint ut :)
    Spännande att se allt växa fram. Vad ska ni ha för sten i köket?

    Heja heja heja!

    SvaraRadera