måndag 8 oktober 2012

Renovering - En liten uppdatering

En liten uppdatering från renoveringssidan då! Igår målade mannen klart det sista rummet! Wihi! Det rum som ska bli Dylans rum. Så nu har alla rum i huset fått nya taklister, nymålade tak och nymålade väggar!


Så sammanfattningsvis är det som är gjort, i stora drag, detta:

- Först den stora utrivningen! Vi rev ut duschrummet och köket samt alla golv och lister på nedervåningen. Lite under en vecka tog det allt som allt ungefär.

- Samtliga rum på nedervåningen, tre sovrum, vardagsrum, kök och garderob har fått nya taklister, nymålade tak och väggar. Bara hallen kvar där väggarna ska målas, men det blir bland det sista vi gör.

- Vardagsrum, samt vårt sovrum och Daisys sovrum har fått nya golv, det ljusa trägolvet. Tvättstugan har också fått nytt golv, svart och vitt schackrutigt.

- Hallen och duschrummet har fått golvvärme nedgjuten.

- Duschrummet har fått nya och förstärkta innerväggar och nytt tak. Nygjuten golvbrunn och flytspacklat golv.


Det som är kvar nu, i stora drag är detta:

- Dylans rum, köket och halva hallen ska få samma golv som de andra sovrummen och vardagsrummet. Övervåningen ska också få golv och garderoben ska få golv.

- Hallen närmast dörren ska få klinkers.

- Tvättstugan är spacklad och klar, ska bara få slät väv och målas.

- Duschrummet ska få kakel och klinkers. Spotts i taket, duschvägg, toa och handfat ska in. Sen alla smådetaljer som spegel, hylla, krokar med mera. You know.

- Köket ska byggas, sen kaklas och bänkskiva beställas. Sådana smågrejer ni vet.

- Hallen och även väggarna på övervåningen ska målas. Taket på övervåningen och garderoben ska färdigstrykas. De är båda spacklade och grundade nu.


Så! Det var det tror jag! Köket, bänkskivan och golvet till övervåningen är i princip det ända större vi har kvar att köpa. Allt annat material som kakel och klinkers, allt till duschrummet och alla vitvaror är köpta och väntar bara på sin tid att sättas upp och kopplas in. Så det känns grymt skönt! Imorgon ska jag och pappa köpa de sista smågrejerna, karmar och dörrfoder och så, sen ut en sväng till huset med det och kanske köra bort ett släp med byggskräp. Alltid spännande att komma ut till huset och se vad hantverkarna har gjort under dagen. Helst skulle jag åka ut varje kväll, och det har vi ju i princip gjort, men roligast är ju när man inte sett det på någon dag så lite mer har hunnit hända. Senast till helgen hoppas vi på att kunna köpa köket och sen mäta för och beställa bänkskivan i början av nästa vecka. I övrigt hoppas jag att så mycket som möjligt av badrummet blir klart i veckan, hoppas, hoppas! Och så allt kvarvarande golv nere. Kanske, kanske väven och målningen av tvättstugan också. Men då är jag förmodligen optimistisk. Vilket jag ju i och för sig är så, inget nytt där. Flytt om tre veckor! Iiiihhh!

3 kommentarer :

  1. Men ÅH så roligt!!!!!!! Grattis till huset!!! :D

    SvaraRadera
  2. Finns det några bilder att slänga in? Älskar att titta på renoveringskaosbilder och sedan det färdiga resultatet! /Cissi

    SvaraRadera
  3. Cissi: Några bilder har jag, men har inte hunnit fota så mycket under, lite, men mest innan. Under är det ju mest kaos ;-P

    SvaraRadera