onsdag 24 oktober 2012

Crazy times!

Till helgen flyttar vi!!! Helt galet! Vet att jag uppdaterar lite dåligt just nu, men det är bara så mycket, som ni kanske förstår. Vi håller på med det sista av renoveringen och det är bara mindre saker som ska göras, förutom golvläggningen på övervåningen, det är ju lite större. Och färdigställande av köket. Stommarna är byggda, men det ska ju in skåpinredning också, och på med luckor och socklar. Bänkskivorna beställs i dagarna, sen så är det ju någon veckas leveranstid på dem. Sen när de är på plats så ska det ju kaklas i köket också. Lite lister ska upp lite här och där med, som det ska vara i ett hus har jag förstått, men de allra flesta är på plats.

Men innan vi kan flytta in så behöver vi städa in oss också, renovering bidrar ju till en del smuts och skit! Men allt vi rivit ut och allt skräp och restmaterial är slängt redan! Mannen har varit så duktig med det! Lite hjälp har han fått också. Och vi har redan smygflyttat över ungefär 12 kartonger och lite möbler. Så det tar sig! Duschen som vi renoverat är så gott som klar den med. Lite silicon i hörnen, och så ska tröskeln tillbaka. Igår fick vi handfat där inne, och idag duschblandare och toa också. Duschväggen får vi se om de hinner få upp nu, annars kommer de tillbaka och sätter den nästa vecka. Ett vägghylla och en spegel ska vi se om jag kan lyckas pilla dit själv. Toalettpappershållare och handukshängare har vi inte köpt än, har inte hunnit kolla ut något, vi får nog bo in oss lite först.

En golvsnutt på cirka 2 kvm ska läggas i hallen också. Så allt kommer inte vara klart när vi flyttar in, såklart. Men det ska bli skönt att bo där! Då kan man fixa med sådana saker lite lättare under dagarna, utan att behöva åka de två milen från lägenheten och ha med, eller fixa barnvakt till barnen först. Och nu är det mer barnsäkert där, för igår fick vi eluttag överallt, och de nya elementen kom på plats. Så skönt! Lite ljusknappar ska fortfarande upp, men elektrikern kommer tillbaka idag eller imorgon och sätter upp dem, spottarna i badrummet och det nya proppskåpet. Automatsäkringar! Skönt att slippa de gamla propparna.

Mer bilder har jag också, men de får vänta till efter flytten. Och små projekt som jag ska göra som ni får se sen. Men det kommer nog va lite tyst här nu några dagar tills vi fått internet inkopplat i nya huset och så. Även shopen håller ju stängt nu några dagar eftersom allt packas ner, men hoppas kunna börja skicka ut ordrar igen som vanligt den 5/11. Det går alltså bra att beställa under tiden, men det skickas inte ut innan den 5/11.

Nu ska jag ta med vår tvätt och barnen till min farmor! Hon har och min faster har varit till sådan enorm hjälp med barnvakteriet medans vi varit ute i huset och fixat! Även mina kusiner som hjälpt till! Och nu ska de även fixa tvätten alltså, hon beordrade mig att ta med den, fast jag försökte säga att vi snart har tvätt och tork i nya huset inkopplade. Ibland blir jag bara så överväldigad av tacksamhet över att få ha sådan fin familj och släkt som ställer upp! Även vänner såklart! Dessutom bjuder hon på lunch och sen tar hon barnen idag så åker jag, mamma och pappa ut och fortsätter fixa. På återseende!

3 kommentarer :

 1. Underbart att ha familj och vänner nära som kan hjälpa till. Får ibland frågan varför vi inte flyttar till en större stad, men de fördelar som finns där kan (för min del) aldrig väga upp nackdelarna med långa avstånd till familjen.
  Ska bli roligt att få se nya bilder sen!

  /Lina Svensson

  SvaraRadera
 2. Vilket fantastiskt jobb ni gör! Och vilket tempo, jag är så himla imponerad över eran effektivitet. Ser fram emot att få se lite bilder sedan. Lycka till med flytten i helgen nu. Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Vore kul med en uppdatering av renoveringen snart, nyfiken! :-)

  SvaraRadera