fredag 6 juli 2012

Huset

Här kommer mäklarens bilder på huset. De är inte jättebra, men det är kanske ändå kul att se!

Solig uteplats utanför köksfönstret.

Här har de tydligen, och ganska tydligt dessutom klonat bort något på gräsmattan? Haha! Vad vet jag ej? Hursom. Viss panel måste i alla fall bytas, och då kommer vi även att passa på att måla om huset. Vad det blir för färg får ni se sen. Våra närmsta grannar har också röda hus, men annars så är det lite olika färger i området så det känns inte så konstigt att välja något annat.

Stor tomt bakom huset med äppelträd, krusbär och lite annat.

Tomten bakåt. Utanför häcken är det ett grönområde.

Hallen, rakt fram är det mindre badrummet med dusch. Till vänster vardagsrummet och till höger köket.

Vardagsrummet med fönster inåt tomten, och ett fönster utåt.

Vardagsrummet från hallen. Ska målas och vi funderar på vad vi ska göra med golvet, lite sliten 70-tals parkett. Måla eller lägga nytt. Lutar åt lägga nytt eftersom hall och kök också ska få nytt.

Vardagsrummet mot köket. Taket funderar vi också på. Väv eller panel, låta det vara eller något annat? Mycket att sätta sig in i!

Badrummet  med dusch vid hallen. Vi misstänker efter besiktning dåligt underarbete och planerar att göra om det bland det första vi gör. Innan vi flyttar in.

Köket mot hallen. Här ska målas och läggas golv. 

Köket är orginalstommar med nyare luckor och ska bytas ut och då även kaklas om. Bänkskivorna är slitna laminatskivor så de ryker ju såklart också. Sen är det en tvättstuga innanför, där ska vi bygga om så att frys får plats i köket, den står nu i förrådet. Utomhus. Orginal 70-tals lösning.

Köket från hallen. Dörren bak till vänster, bakom trappen upp till vinden är till stora badrummet. Bort till höger är sovrummen.

Utgång till altan, och dörrar till sovrummen.

Daisy's blivande sovrum.

Dylans blivande sovrum, och även deras gemensamma lekrum.

Vårt sovrum.

Stora badrummet.

Vindsvåningen. Här kommer mitt arbetsrum, kontor och lager att bli. Vi planerar även in att kunna rymma övernattningsgäster här. Och sen skulle vi gärna inreda den resterande vinkeln av vinden också. Men det har vi inte bestämt oss för om vi ska göra nu till att börja med.

Så! Det här är alltså huset vi köpt! En del att göra, så vi har budgeterat upp det och sitter med prioriteringslista i bästa Arga Snickaren stil. Men även om det är en del jobb så ska det ska bli så sjukt kul!

6 kommentarer :

 1. Vad roligt! Och ser välplanerat ut, huset alltså. Förutom frysen i förrådet... :) Och när ni har fixat till det ni vill och fått sätta er prägel på det kommer det att bli toppenfint!
  /mickis

  SvaraRadera
 2. Grattis!! Vad spannande! Det ar misstankt likt min kusins gamla hus, inte samma farger osv men absolut samma stil! I Storvreta lag det.

  SvaraRadera
 3. Det ser helt fantastiskt ut, grattis! Med din (eller är det er?) känsla för stil och piff kommer det bli en drömvilla. GRATTIS!

  SvaraRadera
 4. Hej Johanna! Jag brukar ibalnd smita in pâ din underbara blogg och kika lite. Nu läser jag tillfälligt att ni skaffat hus och ska byta kök! Först: GRATTIS! Va kul! Sen sâ tänkte jag bara berätta följande: jag är ju sm sagt gift med tysken min, och hans pappa har haft en köksbutik i nästan 50 âr som vi nu har tagit öber helt. Vi ritar och säljer kök för fulla muggar. Och tro't eller ej, men vi levererar även till Sverige. Vi har t.o.m. en kontaktperson i Uppsala/Stockholm. Vi har redan leverarat flera kök till Uppsala, Stockholm, Nyköping, Sundsvall, Umeâ, Vännäs, ja till och med till Luleâ! Här en link till vâr hemsida (tyvärr bara pâ tyska): www.kuechen-hornbruch.de. Sen här är adressen till vâr kökstillverkare. Det är även pâ svenska (välj sprâk) www.brigitte-kuechen.de ...sâ vi kan gärna stâ till förfogande, om ni vill! ;) Önskar er lycka till med renovering och flyttning! Blessings frân Rebecka Hornbruch f.d. Sjöström :)

  SvaraRadera
 5. Stort grattis!! Det kommer ju bli såå bra. Härligt med utrymme och stor tomt!! och grymt mysigt med hus i vinkel tycker jag. Lycka till med allt! /Carolin Marklund

  SvaraRadera