fredag 6 juli 2012

Crazy week!

Vilken vecka! Den har varit galen. Galen! Jag hänger nog inte riktigt med själv. Vi har blivit med hus! Så här kommer den, the long story...


Prolog
För cirka två veckor sedan så hittade vi ett hus som intresserade oss. Enplans kedjehus i vinkel med inbyggt garage och stor hörntomt. Inte mitt drömhus till det yttre, typiskt 70-tal med mix av träpanel och gult tegel, men med mycket potential invändigt. Och ett bra utgångspris och passande som steg från lägenhet till hus. Men efter att ha väntat två veckor på visningen så upptäckte vi, att det tyckte även cirka hundra andra. 

Söndag
Första visningen var i söndags och den var knökfull, och man kom hem och kände bara att, jo tjena det här kommer att dra iväg. Det här också. Men det var knappt något annat ute just nu i det området och i den prisklassen, så det kanske bidrog till några extra nyfikna besökare som kanske inte egentligen var på jakt just nu.

Måndag
Nåväl på måndagen efter, alltså i måndags så hade vi möte med banken. Bästa bankmötet vi haft och vi fick ett ännu bättre lånelöfte och bestämde oss att vi kunde tänka oss att vara med en bit upp i budgivningen. Så på måndag kväll så gick vi på den andra visningen bara för att se om den var lika välbesökt och för att få en andra titt på huset innan tisdagens budgivning. Och full, det var den.

Tisdag
Så kom tisdag och budgivningen drog igång. Utgång låg på 1.995.000 och första budet låg redan på 2.100.000. Sen drog det iväg. Vi var med men när det drog över 2.500.000 så kände vi att det räckte för oss. Det var överpris för huset och budgivningen var verkligen hetsig. Och budgivningen fortsatte uppåt utan oss. Så lite lätt besvikna över ännu en budgivning som bara sköt iväg satt vi där. Först hade vi vart glada över bankmötet i måndags och nu kände man sig lite sådär tom när det plötsligt bara var över. Men ändå måste jag säga att vi kände oss trygga i att det fanns något där ute för oss. Vi hade ju trots allt guldläge. Vi hade lånelöfte och inget vi måste sälja själva, utan en hyresrätt att bara säga upp. 


Tisdagen hade vi tillbringat klistrade vid telefonerna. Jag hemma och mannen på jobbet. Diskuterat bud, lagt dem och följt de andras via sms. När det hela var över skickade mannen ett sms om ett annat hus som låg ute. Jag hade redan sett det, för länge sen. Det hade legat ute i över två månader nämligen. Men när jag då kommit in på bostadsannonsen så hade det stått "Budgivning pågår". Och det var ju innan vårt bankmöte, så det tåget hade redan gått tänkte jag då. Men nu när mannen messade gick jag in på det igen. Det stod fortfarande "Budgivning pågår" så han ringde mäklaren. Tydligen var det så att det redan "sålts" tre gånger, men alla gångerna hade köparna antingen inte fått lånelöfte eller kunnat sälja sitt eget boende. Så säljarna var måttligt less och ville gärna sälja nu, innan semester och sådär. Så vi fick en snabb visning dagen efter, på onsdagen. Sen skulle nämligen mäklaren själv också gå på semester. 


På tisdag kväll hade jag dessutom "Kom och ta det du vill ha kväll!" Otroligt mysigt! Har inte hunnit blogga det för det har varit så mycket nu, men jag kanske bloggar det lite retroaktivt inom kort!


Onsdag
På onsdag morgon när vi vaknade så hade mannen ett meddelande på sin telefonsvarare. Det var mäklaren från första huset. De som hade vunnit den budgivningen på 2.550.000 hade plötsligt dragit sig ur, och så även den näst högsta budgivaren. Så plötsligt var vi de kvar med högst bud. Det kändes så knasigt. Vi hade liksom släppt det huset. Så vi avvaktade, vi ville se det andra huset först. Och jag måste säga att utifrån bilderna så hade jag väl inte så höga förväntningar. De var tagna i våras, i eftermiddagssol och lite väl kontrastutjämnade för min smak. De såg lite ut som vykort från 70-talet ni vet, med mättade färger och uppljusade skuggor. Nåväl. Det låg bara ett stenkast ifrån det första huset, fast i ett annat husområde. Det var samma boyta som första huset och också enplans i vinkel, men hade dessutom inredd vind i ena vinkeln. Vilket var ett plus! Sen var det ett trähus och inget tegel. Så vi åkte dit och kollade.

När vi kom in i området så blev jag genast lite kär. Det var lummigt med välskötta trädgårdar och kändes nästan som ett kolonistugeområde fast med hus då. Och så var det bilfritt inne bland husen. Huset vi skulle kolla på låg i hörnet och hade likt första huset stor hörntomt. Och när vi kom in i trädgården och sen in i hallen kände jag bara, yes! Det här är hemma! Det är byggt 1974 men kändes inte så tidstypiskt, mer som en stuga. Och tack vare atriumgården så var det väldigt insynsskyddat. Men mer om själva huset en annan gång. Huset hade legat ute för 2.250.000 men vi gav ett bud en bra bit under och väntade spänt. Och vi fick det!!! Så eftersom vi inte ville att någon mer skulle komma emellan, speciellt någon mer från budgivningen på första huset, och eftersom mäklaren jobbade sista dagen innan semester så ville vi skriva samma dag! Så nu är det vårt! Galet!

Torsdag
Börja planera! Vi vill göra om ett av badrummen, köket och en del ytskikt innan vi flyttar in, och vi har tillträde redan i mitten av september. Men kommer inte lämna vår lägenhet innan slutet av oktober så vi har nästan en och en halv månad att fixa. Så förhoppningsvis slipper vi bo i ett byggkaos. Men mycket ska bestämmas och räknas på nu så snart som möjligt eftersom det är semestrar nu, så att allt ska gå så smidigt som möjligt sen när vi väl sätter igång.

Fredag
Idag! Mannen jobbar sista dagen innan semestern. Planeringen fortsätter. Och jag måste göra ett ryck med shopen som hamnat lite efter i början av veckan på grund av all the house business. Så att säga. Annars ritar jag mest ritningar och gör små förändringar och tänker, vi har köpt ett hus! Gaaah!

5 kommentarer :

 1. Så fantastiskt! Grattis! :)

  SvaraRadera
 2. Vad underbart!!! Stort GRATTIS till er! Gud är så god :) kram - Johanna Byman

  SvaraRadera
 3. Wow wad roligt och så förberett av Gud. Ni kommer verkligen att trivas, det ser ut att passa er perfekt!

  SvaraRadera
 4. Men alltså, HUR roligt som helst! Och det kommer blir kanonfint... verkligen super!

  SvaraRadera