onsdag 5 oktober 2011

Tankar från kudden

Ibland blir det bara så mycke tjat och debatt om vilka åsikter man får ha och inte ha för att inte störa andra. Läste på Aftonbladet att Lena Mellin tror att KD skulle tappa väljare om de drog mer åt det kristna hållet. Och vem vet, det kanske är sant. För snacka om att det börjar bli fult att va kristen i Sverige idag. Människor behandlar en ibland som en övervintrad kvarleva av någon gammal moraluppfattning, när det i själva verket inte alls är vad kristendomen handlar om. Kristendom är en varm tilltro till att vi inte är universums föräldralösa oäktingar, utan en Faders älskade barn.

5 kommentarer :

 1. Jo, men det är som i inledningen i SVT-serien "Från Sverige till himlen" där Anna Lindman Barsk säger något i stil med att hon vill ta reda på vad det är som gör att folk i Sverige idag FORTFARANDE anpassar sitt liv till en gudstro. Där skiner det verkligen igenom en attityd av nyfikenhet på detta udda, liksom hur man kan hålla på med sånt i ett modernt samhälle. Tråkigt. Ok för ett objektivt program och det är ju alla möjliga för mig konstiga religionsvarianter representerade i den programserien men liksom att själva grundattityden är som den är känns lite trist.

  Ang. KD så tror jag tyvärr det är så att de missar många väljare p.g.a. att många inte kan tänka sig att rösta på något med etiketten "krist" i namnet, samtidigt som man blivit för lite konservativ för de konservativa. Och så sitter man där mittemellan till liten nytta liksom.

  SvaraRadera
 2. Det bästa jag läst på länge!

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag gillar den sista meningen!! Så bra!!!

  SvaraRadera