lördag 25 juni 2011

Midsommar

I år så gjorde vi faktiskt en ganska så spontan utflykt till Sigtuna på midsommarafton, vår lilla familj, mina föräldrar och mina två småsystrar. Otroligt mysigt! Jag gillar verkligen Sigtuna! Och såhär såg jag ut då dagen till ära!

Och jag har längtat så efter sushi den senaste tiden, och eftersom jag har en så fin och snäll familj så blev det just detta till midsommarlunch också. Oh the joy!

Efter lunchen så följde vi med processionen med midsommarstången bort till platsen där den restes, och där efter gled vi in på Tant Brun för en fika medans alla andra dansade små grodorna.

Ett smart drag skulle det visa sig, för sen blev det fullt! När vi sedan hade fikat så strosade vi upp till klosterruinen och kyrkan där vi promenerade runt ett tag. Och medans vi var där så hörde en bekant, vars svärfar har ett hus i centrala Sigtuna av sig till mannen och bjöd in oss alla på spontanfika. Supermysigt! Så där, på deras takterrass med utsikt över vattnet så avslutade vi vår midsommarafton i Sigtuna! Sen blev det efterfest hemma hos föräldrarna med mer traditionell midsommarmat och efter det så drog vi hem till oss på lite jordgubbsmarängsviss och film. En lång, mysig och otroligt fin midsommarafton! Hoppas ni hade en fin en ni med!

5 kommentarer :

 1. du som har koll på babywise-metoden. hur gör man med en nyfödd? min dotter är 16dagar nu. jag har läst boken o försökt följa rådet "full matningar varje gång"
  så det blir mellan 20-45min varje amning. brukar byta blöja för att väcka henne för hon somnar gärna mitt i maten.

  problemet är att hon vill äta varannan timma och vägrar att somna mellan amningarna om hon inte får somna efter maten.
  känns väldigt länge för en så liten att vara vaken flera timmar i sträck..

  än så länge har tyvärr inte metoden "mat, vaken, sova" fungerat. hur gör man? har testat med napp för att få henne att somna, men hon är bara vaken o väntar på att få mat igen.

  SvaraRadera
 2. Först och främst GRATTIS till en liten dotter!!! Och hon är bara 16 dagar gammal, så då är det lugnt. Känn lugnet! Hon får sova efter amning, bara hon ätit bra. Jag måste själv fräscha upp mig på boken nu när vi ska ha bebis nummer två när som helst, det var ju ett tag sen man körde allt det här med amning och så nu! Men en sak jag minns var att boken sa att skippa rutiner de första två veckorna! Och börja sakta tillämpa det där efter.

  Men låt henne sova efter amning du, så att hon inte blir övertrött. Sen kan du ju ta en amning när hon har sovit ganska nyligen och försöka se om du kan få vaken sen sova att funka. Testa även att söva henne i vagnen och så. Men var inte för hård med rutinen. Baby Wise handlar ju om att utifrån barnets individualitet styra in det i mer fasta rutiner. Dylan, min son, sov ibland efter amning så jag följde inte alltid rutinen. Jag försökte liksom anpassa den till honom, och det funkade för mig! Efter sju veckor sov han hela natten! Så var flexibel och lycka till!

  SvaraRadera
 3. Åh! Tant brun!! Mitt favoritcafé i hela världen!! Jag hoppas verkligen jag kan spara ihop och åka uppåt i sommar :)

  SvaraRadera
 4. tack så mycket och tack för tipsen!

  lycka till med bebis nr 2 :)

  SvaraRadera
 5. Låter som en alldeles fantastiskt mysig Midsommarafton! Och spännande att det börjar närma sig due-date för bebisen nu! :)

  SvaraRadera