onsdag 22 juni 2011

Bröllopsdekorationer

Här kommer lite bilder ifrån bröllopet som jag dekorerade i lördags! Till min hjälp hade jag även min bästa dekorationsassistent och minsta lillasyster som ni ser här på bilden. Mannen agerade chaufför, lite fotograf och gav Dylan full service hela dagen, så när jag gör något sånt här så är det ingen one man show direkt!

Temat för bröllopet var vitt, silver, enkelt och sobert. Inte så överdrivet romantiskt heller, mer elegant. Så det gällde att hålla sig på den fina linjen mellan "för romantisk" och "för strikt" så att det blir ointressant. En balansgång helt klart!

Vi började med att göra blomsterarrangemangen till borden. Först skar vi till oasis som jag hade vattnat sen kvällen innan och placerade ut den i varje urna. Sex urnor till de tre långborden och två lägre krukor på honnörsbordet.

Sedna fyllde vi på oasisen med vildrosenkvistar som jag och min syster plockat kvällen innan för att ha som bas i dekorationen.

Brudens bukett bestod av enbart vita rosor med en liten strass-sten i mitten, så det var bara vita rosor i bordsdekorationen också. Därför valde jag rosenblad som bas, jag tyckte det harmonierade fint med rosorna.

Utöver rosor och rosenblad så hade vi även vintergröna och klätterhortensia i blomsterarrangemangen. Båda är egentligen trädgårdsväxter, men som man kan hitta förvildade i anslutning till bostadsområden och trädgårdar.

Och såhär blev urnorna!

Utöver urnorna så gjorde jag även små grupperingar med udda vita vaser, tre grupperingar på varje långbord. Så i början och slutet av långborden, och en gruppering mellan urnorna.

Så här såg en ut.

Och såhär såg en annan ut.

Och en till.

Förutom blommorna så hade jag även gjort om bilder på brudparet till polaroidfoton som jag skrev ut på fotopapper, och som vi sedan hjälptes åt att klippa ut. De låg lite som en löpare i mitten längs borden.

Jag, i fullt sjå med att fixa med blommorna.

Sen så gjorde jag även några små olika installationer i lokalens fem fönster, bara för att rama in det hela lite. Så här är en.

Och här är en annan.

Och här är en till! Så, det var lite bilder från i lördags då!

12 kommentarer :

 1. Åh hjälp va fint det va!!

  SvaraRadera
 2. Så fantastiskt kul det är att se och läsa om dina förehavanden.. Är själv inte alls artistiskt lagd (men har andra kvaliteter såklart hehe), så jag fascineras!

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Hittade precis hit för första gången och oj va fin blogg <3

  SvaraRadera
 4. Så fint du dekorerade! Verkligen i min smak.

  SvaraRadera
 5. har också precis hittat hit och WOW!!

  Vad vackert :) (Och för övrig en jättemysig blogg)

  SvaraRadera
 6. Åh så fint Johanna. Tack för inspirationen, nu vet jag precis hur jag vill ha det på mitt bröllop :)

  SvaraRadera
 7. Wow va duktig du är! Superfin frisyr me!!!

  SvaraRadera
 8. Jag kontaktar dig när vi ska gifta oss helt klart ^^

  SvaraRadera
 9. Vad duktig du är och så kul att du lägger ut detta så att vi kan inspireras att göra liknande arrangemang!

  SvaraRadera
 10. Det blev sjuuuukt fiiiint!! Verkligen hur nöjd som helst! Helt klart ska ni kontakta Johanna för dekorationshjälp :)
  /Från bruden själv

  SvaraRadera