onsdag 8 juni 2011

Bestickpyssel

För ett tag sedan så såg jag ett pyssel som Fia hade snappat upp, med ursprung härifrån, och kom direkt att tänka på mina extrabestick som jag fått av mamma och pappa efter en utrensning i deras besticklåda. De är i rostfritt stål, lite slitna i ytan och av en egentligen lite för romantisk modell för min smak. Så jag bestämde mig för att testa att måla skaften.

Jag började med evighetspillet att tejpa och täcka själva ätdelen på besticken. Dock är jag nöjd med att jag kom på idéen att använda förtejpad täckplast på rulle, vilket sparade mig både tid och fryspåsar!

Sedan grundmålade jag besticken med en Metal Primer. Jag testade först med Bauhaus primer, och den rekommenderar jag inte kan jag ju bara säga. Denna var mycke bättre!

Jag sprayade i två tunna lager på varje sida och lät torka cirka 30 minuter mellan lagren. Sen fick primern torka över natten för att bli ordentligt kärntorra när jag var klar.

Dagen efter var det dags att börja spraya dem med färg. Glansig lackfärg bör nog vara det bästa, inte matt. Jag använde Bauhaus färg även här och de är väl inte superbra, lite ojämna ibland och lite skvättig, men de gjorde jobbet. Dock återigen efter att ha provat, inget jag kanske rekommenderar. Det finns bättre.

Så sen så sprayade jag dem som sagt! På samma vis som med primern, två tunna lager med torktid emellan på varje sida. Och denna gång lät jag de torka något längre mellan varven. Lite över en timme för att vara på den säkra sidan. Så med tre olika nyanser så tog det sin lilla tid! Men att dra på ett lager går ju fort, sen så går man ju bara och gör annat, och så går man och lägger på ett lager till och så vips är man färdig!

Och här är resultatet!

Jag är faktiskt nöjd, men det var en del jobb med det, det var det. Men nu så är det klart! Ett dussin i varje färg!

Nu återstår bara att se hur bra de håller för användning! Tänker nog inte maskindiska dem, men misstänker att de förmodligen utsätts för mest slitage om de ligger och skaver mot varandra. Typ i en besticklåda.

Så för tillfället så står de lite dekorativt i tre glasburkar!

8 kommentarer :

 1. å vilket roooligt pyssel! fint vare! risken är stor att jag härmas! eller nja, halvstor. hinner som inte pyssla så mkt för tillfället :)

  SvaraRadera
 2. Oh, vilken inspiration! Helt galet snyggt!

  SvaraRadera
 3. De blev ju supercoola! Får lust att köpa upp mig på ett parti bestick och göra samma grej :)

  SvaraRadera
 4. Vilken kul idé! Blev ju riktigt snyggt!

  SvaraRadera