fredag 16 april 2010

Och så tar vi helg igen!

Mannen ska predika i en kyrka utanför Jönköping i helgen, och istället för att vara hemma och leka gräsänka, så tar jag och Dylan pick och pack och hänger med! Trevlig helg på er!

3 kommentarer :

 1. Hej! Jag tänkte på en sak (kanske lite konstigt sak att säga men men...)
  För det första vill jag säga att jag tycker att du och din man verkar väldigt förnuftiga och jag har stort förtroende för er som kristna. För det andra... Du och din man pratar båda om framtiden, framtiden för Dylan osv. Det gläder mig att det även finns kristna som tror på framtiden och inte tror att det är slut än, som en del tycks tro. Skönt att höra!
  Kram och tack för en bra blogg!
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Lotta: Tack för kommentaren, och kul att du gillar bloggen!

  När du skriver att en del kristna verkar tro att det är slut, antar jag att du menar att de talar om att alla dessa jordbävningar och katastrofer är tecken på att jordens slut är nära. Anledningen till det är ju att det står i Bibeln att allt sådant ska öka mot slutet. Och även jag tror ju på Bibeln, men det motsäger inte framtidstro för det! Jag ser det inte som att Gud är en ond domare och snart skall han göra slut på allt. Jag ser det som att den här världen är korrumperad och infekterad av människors egoism och tro på att vi klarar allt utan Gud. Så infekterad att den kommer att dö. Men jag vet inte när. Och jag är inte rädd heller, för jag tror att Gud är en god Gud och har något bättre för oss, så som Hans ursprungliga tanke med denna världen var. Himlen. Och det är ju min tro. Jag går inte och väntar på slutet, men jag tror att himlen blir bättre. Det ger mig framtidstro när den här världen känns som mörkast. En del klandrar Gud för mörkret, jag klandrar nog snarare oss själva, och ser att hans hjärta blöder för den här världen mer än vad vi någonsin kan göra. Därför tror jag att Jesus dog för oss och hela den biten. Jag tror att det här livet är Guds gåva till oss, och att vad vi gör med det, är vår gåva till honom. Därför har jag framtidstro, planerar för framtiden och älskar livet!!!

  SvaraRadera
 3. Tack för att du tog dig tid att svara! Jag håller med dig, men jag kan ibland känna mig frustrerad över en del kristna som är helt och hållet insnöade på tidens slut och bara pratar om det och inget annat. Inte heller finner de någon vits i att planera inför någon framtid här på jorden, då de är fullkomligt övertygade att det är slut när som helst. Det tycker jag är fel! En del skrämmer endast männsiskor med det och jag tror inte Gud vill att det ska vara så...
  Så kan det ju såklart vara, men samtidigt kan det vara massor av år kvar då det inte står hur länge det ska pågå.
  Så jag tycker du gör rätt i att planera för framtiden och det gör jag också! :)
  /Lotta

  SvaraRadera