måndag 19 april 2010

Ett svar

Jag fick en kommentar på förra inlägget som fick mig att tänka till lite. Jag formulerade ett svar. Ett rätt långt svar för att vara en kommentar. Typiskt mig. Men som jag ändå kände beskrev ganska bra hur jag tänker och tror. Dock väldigt enkelt, och inte så grundligt och ingående. Men sådant som är intressant att tänka kring. Så här tänker jag.

När du skriver att en del kristna verkar tro att det är slut, antar jag att du menar att de talar om att alla dessa jordbävningar och katastrofer är tecken på att jordens slut är nära. Anledningen till det är ju att det står i Bibeln att allt sådant ska öka mot slutet. Och även jag tror ju på Bibeln, men det motsäger inte framtidstro för det! Jag ser det inte som att Gud är en ond domare och snart skall han göra slut på allt. Jag ser det som att den här världen är korrumperad och infekterad av människors egoism och tro på att vi klarar allt utan Gud. Så infekterad att den kommer att dö. Men jag vet inte när. Och jag är inte rädd heller, för jag tror att Gud är en god Gud och har något bättre för oss, så som Hans ursprungliga tanke med denna världen var. Himlen. Och det är ju min tro. Jag går inte och väntar på slutet, men jag tror att himlen blir bättre. Det ger mig framtidstro när den här världen känns som mörkast. En del klandrar Gud för mörkret, jag klandrar nog snarare oss själva, och ser att hans hjärta blöder för den här världen mer än vad våra någonsin kan göra. Därför tror jag att Jesus dog för oss och hela den biten. Jag tror att det här livet är Guds gåva till oss, och att vad vi gör med det, är vår gåva till honom. Därför har jag framtidstro, planerar för framtiden och älskar livet!!!

KOMMENTERA

Skicka en kommentar