tisdag 10 november 2009

Tedrickare bloggar om kaffe

Vi har en tidning i personalrummet som heter "Fika" med lite blandad fakta och artiklar relaterade till titeln. Och idag så läste jag om Philippe Barrecas som jobbar på Arvid Nordquist. Hans jobb är att provsmaka kaffe, vilket resulterar i att: "Det brukar bli ungefär 250 koppar om dagen." Och vad gör han på fikarasten då? Jo, kopplar av med en kopp kaffe. Ett roligt citat ur artikeln lyder: "Klockan har blivit 10:30. Fikapausen är över och det är dags att börja dricka kaffe på allvar."
Själv så dricker jag ju inte kaffe, men till de som gör så är det här Philippe Barrecas "Tre vägar till en godare kopp kaffe":

1) Själva sorten är en smaksak, det är hur färskt det är som spelar roll. Efter sju till tio dagar så börjar kaffet i ett öppnat paket att oxidera och förlora sina aromer. Hela bönor står sig i ca tre veckor.
2) Använder du espressobryggare så är det viktigaste att den är rengjord, kafferester ger det nybryggda kaffet en bismak.
3) Kaffets värsta fiende är fukt. Att ha kaffet stående i kylen ger bara en marginell förbättring. Risken är snarare större att det tar smak av något som exempelvis lök eller ost.

Enjoy your coffe!

KOMMENTERA

Skicka en kommentar