torsdag 1 oktober 2009

Fem liter på två

Johanna öppnar kylen.

- Älskling, varför har vi så mycke mjölk?

Mannen svarar.

- Därför att du dricker så mycke mjölk.

Johanna replikerar:

- Jaha, gör jag. Okey.

Min man han märker saker han som jag inte ens reflekterat över själv. Dricker jag mycke mjölk? Ja tydligen i så fall. Och jag litar på min man när det kommer till det här. För en sak vet jag. När det kommer till mat numera, så litar jag inte på mig själv. Jag kan seriöst inte handla strukturerat, sakligt och praktiskt längre. Det är bara en enda lustorgie. Helt infalls och känslostyrd, och över min egen kontroll. Kan komma hem efter att ha varit på affären och tänka: "Jaha, handlade jag det här". Scarry.

Update: Tillägg till det här med omedvetet handlande. Det innefattar även omedvetet ätande. Som nu. Under tiden jag suttit här och bloggat så har jag tydligen ätit upp en hel chokladkaka. Jo det är sant! Jag hittade ett tomt chokladpapper här brevid mig nu!

2 kommentarer :

  1. Samma här! Ibland när min J frågar mig om jag ätit något under dagen (de dagar då han jobbar men inte jag) så kan jag först säga, nej inte så mycket. men när jag tänker efter så kan jag komma på mig med att jag ätit en massa saker under dagen som jag inte reflekterat över. Och nu snackar vi inte de där jätte nyttiga sakerna förutom frukt då :)

    SvaraRadera
  2. Miah: Ja, så egentligen. Bäst vore ju om man inte hade det där grejerna hemma. Och bara frukt. Men min choklad var egentligen till för bakning. So baaad!

    SvaraRadera