torsdag 23 juli 2009

Hemma igen!

Ja då var man hemma ifrån en härlig semester! Vet inte om ni kollade nåt på min Twitter, men annars kan jag ju berätta att vi varit i Skåneland! Och haft så härliga dagar! Vi utgick ifrån en lägenhet i Malmö som vi fick låna, jättefint läge mitt mellan havet och city. Och först var vi i Malmö några dagar och mös runt, men sen hyrde vi en bil och tog oss runt i resten av Skåne.

Falsterbo och Skanör kan jag verkligen rekomendera! Så härliga sanddynestränder kantade med små gamla badstugor. Idylliskt över huvud taget! Vi åkte sen vidare längs kusten till Ystad där vi strosade runt och åt, sen vidare till Simrishamn där vi strosade runt och sen fikade. Efter det sov vi på en B&B mellan Simrishamn och Kivik, och tillbringade mestadels av den resterande tiden i Kivik, med musteribesök och loppis shopping. Kan verkligen rekomendera Kiviks musteris egna restaurang, Kärnhuset också! Det låg så mysigt inbäddat i grönskan, bokstavligen och serverade en fräsch meny. Själv åt jag äppelglacerat kalkonbröst med förskpotatissallad och grön trädgårdssallad. Mannen åt deras torsk och var, hur ska jag säga, lätt euforisk. Och det är inte ofta han blir det, över torsk alltså. Till efterätt tog vi havtorns cheesecake. Något jag garanterat kommer att försöka mig på själv framöver. Finfin dricka hade de såklart också till maten och sen en fabriksbutik med fina priser.

Sen åkte vi tillbaka för några fler dagar i Malmö. Och det är så skönt att mannen har bott där, han vet alla do's and don'ts, speciellt när det kommer till mat. Bästa falafeln, bästa indiska och så vidare. Gött. Sen hade vi egentligen tänkt lämna bilen och ta tåget hem, men bokade om och tog bilen en extra dag och lämnade den hemma i Uppsala i stället. På så vis kunde vi bila upp längs kusten och besöka Öland, eftersom ingen av oss varit där. Öland hade verkligen "varannanminutsväder" och pendlade mellan strålande solsken och regn. Så vi skippade att bada och spelade lite minigolf istället och fikade i Borgholm. Sen for vi hemmåt, och där är vi nu!

Och nu är förberedelseveckan för Europakonferensen i full gång! Själv är jag ansvarig för dekorationen av Ungdomstältet och Juicebaren. Så en lätt hektisk helg står för dörren, då allt skall vara klart på söndag. Men det är kul! Tänkte nu stegvis också försöka att bli bättre på att uppdatera här framöver, och va färdig med den här bloggsemestern nu!

Så vi hörs i krokarna! / JO

Update: Ehum. Ja just det. Sen var vi ju faktiskt i Köpenhamn också. Tänk att jag glömde det. Men det har varit händelserika dagar. Vi skyller på det.

KOMMENTERA

Skicka en kommentar